Home » Företagare » Spårande, kurser och livet
Golden retriever Gösta har spårat

Spårande, kurser och livet

Den här sommaren har varit allt annat än avkopplande! 1 veckas ”semester” har både jag och maken haft så vi behöver verkligen planera in en ledighet senare under hösten/vintern. Semestern ägnades till stor del åt att fixa sådant med företaget som inte hade hunnits med tidigare kombinerat med korta utflykter.

Vi visste redan i våras att maken skulle ha kolossalt mycket jobb under sommaren och när jag då plötsligt erbjöds ett extrajobb (utan att ens ha sökt det!) så tackade jag ja. Parallellt med det så har jag jobbat med företaget (bara det är mer än en heltid) samtidigt som min gamla mamma har blivit dålig. Hon har åkt in och ut på sjukhuset ett antal vändor och har behövt mycket hjälp. Visserligen så har hon fått hemtjänst flera gånger om dagen men det är ändå mycket som måste ordnas och olika myndighetskontakter som måste tas. Utöver det tillkommer naturligtvis alla tankar och funderingar som ligger och gnager.

Nu har mina hundkurser startat för fullt igen, denna vecka är det fyra parallella kurser som drar igång. Jag tycker fortfarande att det är roligt att hjälpa ”mina” hundägare att hitta glädjen i att träna sin hund och att lära känna alla olika individer (både hundar och människor).

Men Gösta har inte blivit bortglömd, han kräver sin del av träning också, annars påminner han oss mycket handgripligt! Vårat förråd av kuddar och disktrasor har minskat radikalt i sommar  🙄  De är nämligen hårdvaluta i hans ögon när han har det tråkigt.

Vi tränar apportering, både inne och ute. Jag fortsätter introducera klickern och vi har spårat. Bortsett från det allra första spåret jag lade så har han fått två rätt korta spår hemma i ”vår” skog. De gick mycket bättre, han var mer fokuserad även om han missade på ett antal ställen men han är ju nybörjare. Däremot så insåg jag att jag inte ska lägga torrfoder/godis i spåret, det fick honom att vända flera gånger då han upptäckte att han missat någon bit. Blir det hyfsat väder i morgon så tänkte jag lägga ett längre spår.

I kväll var han med på min Kontakt och vardagslydnad 2, tanken är att han och husse ska gå den men maken är i Italien just nu så Gösta fick vara med lite grann och i övrigt träna på att vara passiv åskådare. Det är nyttigt det också! I helgen ska han vara med på Kantarellsök och på spårkursen så vi ska nog kunna få honom att bli lite trött.  😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.