Home » Företagare » Strukturer, rutiner och motivation
Jobbar du verkligen nu?!

Strukturer, rutiner och motivation

I största allmänhet trivs jag väldigt bra som egen företagare, det är inget huvudkontor i en annan del av världen som har bestämt att jag måste följa den ena eller andra korkade rutinen. En rutin som säkert var jättebra i det sammanhang som den togs fram till men som bara krånglade till mitt arbete långt senare. Allt sådant slipper jag idag, det är jag själv som måste sätta rutiner för de olika arbetsuppgifterna och då vet jag ju också varför jag har den rutinen.

Men som jag har skrivit förut har jag väl aldrig varit så mycket för att planera om det inte har gällt kurser eller andra tillfällen då någon kund förväntar sig ett resultat av mig. Då är jag noga med att det ska bli bra! I övrigt har det mesta gått på lite måfå, vilket naturligtvis har resulterat i att jag periodvis haft alldeles för mycket att göra.

Jag inser att jag mår bättre av att planera och strukturera tillvaron mer för att däremellan ha tid till att vara spontan. Men har man varit på ett visst sätt i mer än 50 år så tar det lite tid att vända på skutan!  😉 Så jag tar mina små steg i taget, sedan i höstas har jag fastställda dagar då nyhetsbrevet ska skickas ut och ett försäljningsmål finns för varje månad. De stegen var lite tuffare att ta för de innebar ju merjobb på kort sikt, men i början av januari bestämde jag huvudtemat för alla kommande nyhetsbrev t.o.m juli och det har underlättat för mig. Därför var det lättare att skicka ut det senaste nyhetsbrevet trots att jag hade så mycket annat att göra, jag visste ju redan vad det skulle handla om!

Sedan har vi detta med motivation, det är inte alltid så lätt. Det håller ju inte att gå och skrota tills motivationen råkar dyka upp då lär vi aldrig nå några försäljningsmål. Så nu får det under en period även bli små minimål varje dag, skriv färdigt artikel A så får du en timmes rast, fixa bokföringen t.o.m post B så kan du ta fikapaus och tidningsläsning …  😀

Vad gör du för att motivera dig? Dela gärna med dig- jag kan behöva fler inspirationskällor!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.