Home » Hund » Träna katterna med en ny hund
Hunden Gösta och katten Piffi hoppas att jag ska tappa lite mat
Matte! Kan du inte tappa lite mat till oss?

Träna katterna med en ny hund

I fredags fyllde sonen och sonhustrun år, ja de fyller år på samma dag! Så för första gången fick Gösta följa med och hälsa på hemma hos dem.

Main coon-hanen "Blue"

”Blue” tittar på Gösta genom kompostgallret

För många år sedan så var Astra hos dem och en av deras katter uppskattade inte hennes närvaro så han hann vid ett ouppmärksammat ögonblick ge henne en omgång med klorna. Efter den incidenten gick hon inte ens i närheten av deras lägenhet, det var 40 kg tvärnit! Det fanns inte en chans i världen att lyckas få henne med sig. Katten fortsatte också att protestera så snart det dök upp en hund hos dem, vilket fick till resultat att deras övriga katter också började bli oroliga och bråkade med varandra. Så för husfridens skull så blev alla hundar bannlysta. Nu lever inte denna katt längre och eftersom de själva har börjat fundera på att så småningom skaffa sig en hund så vill de börja träna sina katter.

Så denna gång såg vi till att vara lite mer förberedda. Vi hade tränat lite extra med Gösta för att han skulle vara lite trött. De hade också delat av lägenheten med kompostgaller så att Gösta kunde vara på ena sidan och katterna på andra sidan. Det gick riktigt bra, katterna var mycket fundersamma på vad det var för typ som hade dykt upp men två av dem vågade sig fram till gallret för att kika närmare på Gösta. Gösta å sin sida undrade nog varför han inte fick gå fram och nosa på dem, det får han ju med våra katter. Men han var ju på ”rätt” sida av gallret, d.v.s där vi allihopa OCH fikabrödet fanns!  🙂 Det var nog huvudsaken ur hans synvinkel.

Det där med mat… det är ett gemensamt intresse hos både Gösta och Piffi! Vi väntar bara på den dag då de lär sig att samarbeta för att komma åt maten, det skulle nog inte alls vara omöjligt att de klurar ut något tillsammans! Att ställa mat obevakat på köksbänken eller bordet är inte ens att tänka på i vår familj. Piffi är snabb som attan att hoppa upp (även om hon inte får vara där) och även Gösta har lärt sig att ställa framtassarna på köksbänken. Vi har konstaterat att vårt kök tycks ha blivit mycket mindre sedan Gösta flyttade hem till oss, han tycks alltid vara mitt i vägen när vi lagar mat. Att både Gösta och Piffi är precis runt benen tillhör numera vanligheterna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.