Home » Företagare » Trött hund efter utflykter
Golden retriever i Hälleskogsbrännan

Trött hund efter utflykter

Nu är det semester… nästan. Som egen företagare utan anställda kan jag inte stänga företaget för semester men jag kan minska på mina egna arbetsuppgifter vilket jag också har gjort just nu. Det är skönt att kunna ta dagarna lite som de kommer och även om sommarvärmen har försvunnit så försöker vi vara ute som mycket som möjligt.

I går åkte vi till Strömsholm och idag har vi varit vid Hälleskogsbrännan där den stora skogsbranden rasade för två år sedan. Naturligtvis var Gösta med oss och vid bägge ställena finns det ju vatten att bada i!  😛

Vid Strömsholm passade vi på att träna följsamhet med honom i långlina och efter en stund gick det riktigt bra. Till en början hade han svårt att lyssna på mig för det var så mycket att nosa på och så såg han hela tiden Kolbäcksån som rann nedanför oss. Men när han insåg att han inte fick gå ner till vattnet så kunde han fokusera mer på mig. Jag passade också på att lägga ett väldigt kort spår till honom och eftersom det var hans första spår någonsin så startade jag med lite torrfoder-kulor i mina fotspår i början. Men det där kommer vi att få träna mycket på för han hade så bråttom att han missade spåret flera gånger även om han tillslut lyckades vinda upp sin belöning. Jag tror att jag ska lägga lite spår i skogen hemma till en början för nu var han så uppjagad av att det var en ny miljö också.

Som avslutning fick han apportera en dummy i ån och det var väldigt uppskattat! Men han vill gärna släppa den och skaka av sig innan han kommer fram till mig, då utan dummy! Hrrm… mer träning alltså! Dessutom fick han leka i vattnet och jaga löv och pinnar som råkade flyta förbi. Behöver jag säga att det var en trött hund vi fick med oss hem?

Vid dagens utflykt till Hälleskogsbrännan började vi vid Grävlingsberget som består av mängder av stenar som kom i dagen när all undervegetation brann upp. Men här och var har mossa, rallarros och enstaka björkar ändå börjat återkomma bland stenarna. Det är jobbigt och knöligt att gå där så det blev mycket balansträning både för oss och för Gösta. Det är stor skillnad mot när vi var där förra sommaren och hade Astra med oss. Hon var visserligen äldre än vad Gösta är, men framförallt var hon en ras som var avlad att leva i bergen så för henne var det inga problem alls att ta sig fram mellan stenblocken. Hon kunde avgöra redan i förväg vilken väg som var lättast att ta sig fram, medan Gösta mest följde oss.

Sören och golden-hanen Gösta vid Hälleskogsbrännan

 

Även idag avslutade vi utflykten med att Gösta fick bada, denna gång i Björktjärnen. Nu hade vi ingen dummy med oss men det gick så bra att bada ändå!  😛

Golden retrievern Gösta badar i Björktjärnen

Alldeles nyss när det var dags att gå ut med Gösta för dagens sista promenad så hittade jag honom liggandes på rygg precis vid dörren i uterummet- jag tror att vi har kört slut på honom!

En mycket trött Golden retriever

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.