Home » Företagare » Utbildning för både mig och hundar
Hundbus i köket
Svårt att veta vilken del som hör till vilken hund!

Utbildning för både mig och hundar

Det har varit väldigt intensiva veckor så jag har inte alls hunnit uppdatera bloggen så mycket som jag har velat. Jag har börjat skriva några inlägg men innan de har blivit färdiga så har det kommit annat emellan. Jag har haft/har hundkurser, både Cirkuskonster/klickerkurs och Kontakt och vardagslydnad 1 samtidigt som jag själv har deltagit i två olika kurser, en i fotografering och en i hur jag som företagare bör tänka inom digitaliseringen. Utöver det ska det vanliga jobbet med företagsekonomin, webbutiken och nyhetsbreven också hållas igång.

Det här med digitaliseringen är ju en jättestor utmaning att ta tag i för mig som företagare. Visserligen känner jag redan har en del på gång men det finns ju massor att göra utöver det. Bara detta att studera all statistik över besökare på både glanna.se och glanna.com och sedan använda den informationen i webbannonseringen är ett jättestort område som jag bara har nosat på än. Jag känner trots allt att jag åtminstone har ett försprång gentemot många andra företagare i och med att jag själv har jobbat inom IT och har sysslat en del med kodning/programmering.

Gösta har inte blivit bortglömd under denna tid, han och husse har ju deltagit i cirkuskursen vilket har varit otroligt nyttigt för hans del. I måndags lyckades vi dessutom ge honom en ordentlig utmaning alldeles oförberett. Jag har en gymboll som jag ibland brukar ta med på kurser och däremellan så ligger den i garaget, så Gösta har aldrig sett den någon gång. Nu tog jag den med mig till lokalen eftersom det var en annan hund som skulle testa att balansera på den. Rätt som det var när Gösta och husse höll på med något så kom denna stora boll rullandes rakt emot dem. DET var jätteläskigt tyckte Gösta och backade direkt, så husse bytte snabbt fokus och började träna på att Gösta skulle våga gå fram till bollen. Efter en liten stund insåg Gösta att bollen inte alls var farlig så då kunde han istället börja puffa lite försiktigt på den.  🙂 Men att börja balansera på den väntar vi med ett tag till när det gäller honom. Däremot var de andra hundarna duktiga på att hoppa upp på den.

Isländska fårhunden Frami tränar med Emma

Frami- isländsk fårhund

Cockerpoo Bobbo på hundkurs

Bobbo- Cockerpoo

Schapendoe Ludde på hundkurs med matte Ulla

Ludde- Schapendoes

Sedan har vi träffat Shanti, en 15 veckor gammal Eurasier och hans matte några gånger. Shanti och Gösta trivs verkligen bra ihop även om deras lekstunder alltid börjar på Göstas villkor- SPRINGANDES!

Gösta älskar att springa i en rasande takt och Shanti försöker hänga efter så gott hans ben hinner med. Men Shanti har börjat klura ut att det går att genskjuta Gösta halvvägs så snart kommer han också att vara ikapp.  😛  När Gösta sedan börjat tröttna på att springa så blir det lek på Shantis villkor- brottning.  Han använder hela sin kropp som ett bowlingklot och försöker att putta omkull Gösta, och när inte det fungerar så använder han sina vassa valptänder till att bita i öronen, svansen, benen eller vad han lyckas komma åt. Gösta är å andra sidan väldigt vig så han lyckas ofta vrida sig ur Shantis grepp.

Gösta och Shanti

I dag åkte vi dessutom ut i skogen tillsammans så att jag kunde träna på att ha Gösta lös. Shanti håller sig ännu helst i närheten av sin matte så jag drog nytta av det vid inkallningarna. Gösta och Shanti sprang och hoppade som tokiga och hade jätteroligt och rätt som det var så blåste jag inkallningssignalen. Eftersom Shanti oftast var närmare oss så kunde vi ju högljutt berömma honom för att han kom, vilket fick Gösta att också vilja komma- han kunde ju missa något gott/spännande! Nu hade vi tur att det inte var några andra människor och hundar där för då vet jag ju inte om Gösta hade sprungit och kollat in dem först. Men ju fler lyckade inkallningar vi kan göra desto troligare är det att det fungerar även i svårare fall. Så under den dryga timme vi var ute blev det många tillfällen att kalla in dem för att sedan ge klartecken till att springa iväg igen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.