Home » Hund » Vad gör hunden eller katten när du inte är hemma?
Katten Piffi busar i torktumlaren

Vad gör hunden eller katten när du inte är hemma?

Det blir allt vanligare att vi som djurägare vill ha kontakt med hunden eller katten även när vi inte är hemma. Online-resebyrån eBeach har gjort en webbenkät där 14% av djurägarna uppger att de någon gång har pratat med sitt husdjur via en videotjänst när de är på resa, medan två procent alltid gör det när de är bortresta.

Men nu finns även den tekniska lösningen som gör att du kan underhålla ditt husdjur även när du inte är hemma. Det är Petcube Bites och Petcube Play som har lanserats på Kickstarter. Båda har en 1080p-kamera med mörkerseende som strömmar live till din mobiltelefon. Du kan få meddelande när djuret låter eller rör på sig. Du kan också prata med hunden eller katten via Petcubes apparater.

Petcube Bites kan kasta godis när du vill belöna ditt husdjur för att den har gjort något bra medan Petcube Play har en inbyggd laserpekare som gör att du kan leka med katten eller hunden fast du inte är hemma.


Eftersom de har lanserats på Kickstarter så beror priset på hur snabbt du hoppar på lanseringen men minimipriset är $119. Men de kräver också att du prenumererar på deras videomolntjänst för $10 per månad.

 

Källa: TT, Göteborgs Posten och Petcubes Kickstarter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.