Home » Hund » Vad gör man utan hund?
Hunden Astra med katterna Piffi och Stina

Vad gör man utan hund?

Ja… det kan man faktiskt undra.

Att skaffa hund innebär samtidigt att de egna rutinerna ändras, i det övriga livet ska en hunds behov också passas in. Hur stora förändringarna blir är naturligtvis olika hos olika familjer. Det beror också på hur hunden är som individ, en aktiv hund tar större plats än en mer tillbakadragen. Många personer som skaffar sig en hund av samma ras som de har haft tidigare förväntar sig att få en likadan hund (nästan). De tänker att de vet vilka behov den nya hunden kommer att ha eftersom deras gamla hund var på ett visst sätt.

Men när jag senare frågar dem hur det blev, om den nya hunden var likadan som den gamla brukar svaret ofta bli ett förläget skratt. Visst finns likheterna, de som är typiska för just den ras de har valt, men varje hund är en egen individ också.

Så hur har livet blivit för oss nu, utan hund? Tomt- naturligtvis, det kan vi inte komma ifrån. Speciellt eftersom Astra behövde väldigt mycket vård under sin sista tid så blev det mycket fokus på duschningar, rengöring av sår, medicineringar och sådant. Dessutom var inte alltid alla promenader i skogen ett nöje eftersom vi gick och höll koll på om hon haltade eller om andningen var ansträngd så att vi behövde stanna en stund. Men utöver det var hon ju vår glada hund som gärna ville vara tillsammans med oss i alla lägen.

En sak som vi har tyckt varit extra jobbigt var att Astra inte var trött på livet, hon sov visserligen mer än tidigare men när hon var vaken var hon istället betydligt mer i farten än innan. Hon blev istället nästan manisk på att få jobba, att få söka godis eller att få göra olika trick. Hon hoppade och studsade runt oss som om hon vore unghund igen. Men jag är rätt säker på att det var hennes sätt att döva smärtan som hon hade. Så jag förstår hundägare som inte tror att hunden har ont eftersom  den -”… är ju så pigg och glad”.

Det är fortsatt väldigt mycket jobb för både mig och maken just nu. Så utan hund blir det lätt att bli sittande framför datorn lite extra länge, speciellt de dagar då vädret har varit lite sämre…. Tur att katterna kommer ibland och vill ha lite uppmärksamhet!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.