Home » Hund » Val av hundras
En mängd olika hundar och katter

Val av hundras

Astra hade ju sina favoritgrannar, de som alltid köpte hem Frolic och skinka till henne. Ibland fick hon dessutom lever kokt i gräddsås, så jag förstår att hon gärna gick och hälsade på hos dem 😀 .Själva har de ingen hund numera men för många år sedan hade de en uppfödning av Shih tzu så de har haft rätt många hundar. Vi var ofta in till dem flera gånger i veckan för en pratstund så även de tog Astras bortgång hårt.

Jag pratade med dem för några dagar sedan och de undrade om vi hade börjat fundera på en ny hund och det har vi ju förstås. Men då kommer vi till valet av hundras och det är inte så lätt! Vi kan nog båda tänka oss en Cão da Serra da Estrela igen men inte nu.

Vi är överens om att det ska vara en relativt stor ras (mankhöjd minst ca 55 cm), den får inte vara sönder-avlad, rasen ska inte ha en massa kända sjukdomar (sedan är det ju inte någon garanti för att individen blir frisk men ändå) och den ska inte kräva en massa pälsvård.

Sen börjar det nog skilja på våra önskemål, jag vill gärna ha en arbetsglad hund, maken vill ha en mer envis och självständig hund. Jag vill ha en hund utan någon direkt vaktinstinkt men det håller inte maken med mig om. Han vill också ha en snygg hund medan jag hellre går på mentaliteten… Så frågan är vilken ras kommer det att bli? Tips mottages tacksamt!  😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*