Home » Företagare » Var är mina kartonger?
Tessan- en svart katt ligger på en kartong

Var är mina kartonger?

Nu är våren här på riktigt, så skönt! Men inte kunde det bli någon promenad för min del trots det sköna vädret, följetongen med mina leveranser fortsätter… 😐

Den leverans som skulle ha levererats i torsdags kom varken då eller på fredagen så i går ringde jag för att höra när de tänkte komma. Nu är det naturligtvis inte så lätt att få tag på någon som kan svara eftersom fraktbolaget är uppdelat på olika divisioner eller dotterbolag eller vad det nu kan vara. Alla med olika telefonnummer så klart. Eftersom mitt paket hade skickats ifrån Tyskland så antog jag förstås att det var delen som hanterade utrikes försändelser som jag skulle ta kontakt med, men det var det förstås inte. Efter att ha tillbringat ca 30 minuter i telefon, väntande i kö, vidarekopplad till fyra olika ställen med ytterligare kötid lyckades jag tillslut komma fram till en kvinna i Eskilstuna som kunde hjälpa mig (trodde jag!).

Hon letade reda på paketet i sitt system, såg att det hade varit lastad på en lastbil för utleverans till mig i torsdags men sedan kunde hon inte få fram varför jag inte hade fått det. De hade dock inte någon kontaktuppgift till mig, det enda telefonnummer som stod på fraktsedeln var till det tyska företaget som hade skickat det. Ok- jag accepterade att något gått fel och att de inte hade kunnat kontakta mig. Hon lovade dock att det skulle skickas ut idag mellan kl.9-11 (Wow- en tidsangivelse!).

Några timmar senare fick jag ett sms där jag ombads att ta kontakt med dem för att bestämma tid när de skulle köra ut leveransen?! Något förvirrad ringde jag igen och hamnade hos samma kvinna i Eskilstuna som kunde lugna mig med att hon hade bokat utleverans som vi hade avtalat och att jag kunde bortse från sms:set. En halvtimme efter att vi hade lagt på luren får jag ett nytt sms där det stod att paket skulle komma idag mellan kl.12-16!

??? Nu var jag förvirrad igen, två tidsangivelser men båda åtminstone under samma dag. Därför blev det ingen promenad idag, jag vågade inte ens lämna huset. När klockan närmade sig 15.30 och jag fortfarande inte hade sett någon lastbil ringde jag återigen till fraktbolaget. Personen i kundtjänst tyckte att jag skulle vänta till efter klockan 16 eftersom de ännu skulle hinna komma, men jag var mycket tveksam till det så jag bad henne att kontrollera om kartongerna verkligen var lastade på en bil idag. Hon var borta ett bra tag innan hon kom tillbaka och ville koppla över mig till- gissa! ja- Eskilstuna igen.

Hon konstaterade att det inte såg ut som om leveransen ens hade blivit lastad i morse och att chauffören som körde min runda redan hade slutat för dagen. JIPPI- eller nåt… Hon skulle försöka ta reda på vad som hänt och straxt återkomma till mig. När det hade gått över en timme och jag fortfarande inte hade fått något telefonsamtal fick jag ringa hela vägen via kundtjänst igen. Nu hade jag ilsknat till något så denna gång fick jag ett direktnummer till terminalen i Eskilstuna. Jag fick då prata med en annan kvinna som meddelade att hon som jag tidigare hade pratat med redan hade slutat för dagen och gått hem! Hon hade dock varit vänlig och lämnat ett meddelande i deras system att de inte kunde hitta mina kartonger! Allt finns i systemet, men de fysiska kartongerna finns inte där de borde vara. SUCK!!! -Ja vi har ju rätt många tusen kollin här så det tar lite tid att leta igenom dem, fick jag till svar.

Den stora frågan är nu, var är min leverans och när får jag den hit?

Jag bara konstaterar att skulle vi behandla våra kunder på samma sätt så skulle vi snart gå i konkurs. Visst händer det att något blir fel, men då ligger ansvaret på mig att rätta till det också på ett så smidigt sätt som möjligt. Våra kunder skulle inte uppskatta att behöva ägna stora delar av sin arbetsdag till att sitta i telefon för att vi har strulat.

Finns det någon entreprenör där ute som kan tänka sig att starta ett fraktbolag som är kundanpassat? I så fall blir jag gärna kund hos dig!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*