Home » Hund » Vårdag med spårkurs och blommade körsbärsträd
Blommande prydnadskörsbär

Vårdag med spårkurs och blommade körsbärsträd

Jack Russel Rut har hittat sin belöning i spårslutet

Rut har hittat sitt grisöra i slutet av spåret

Äntligen har solen visat sig hos oss! Eftersom jag dessutom hade en fyra-timmars spårkurs i dag så var det väldigt bra tajmat. Det hade inte varit roligt att vara ute i skogen om regnet hade vräkt ner lika mycket som det gjorde i torsdags.

Sex hundar med sina ägare, d.v.s en full grupp, samlades på förmiddagen för att i samlad trupp gå in i skogen och upp till min favoritglänta där vi kunde bre ut filtar, spårsnitslar och fikabröd. En hund & ägare hade provat på viltspår en gång men i övrigt var alla nybörjare på personspår.

Det är alltid lika roligt att se vilka hundar som direkt fattar vad de ska göra och vilka som vi måste anpassa spårläggandet till för att de ska förstå vad vi menar. Jag tror att de flesta tyckte att det var så roligt att de kommer att fortsätta lägga några spår till hundarna ibland och det är ju det jag strävar efter. Jag gillar när hundarna får använda sitt enorma luktsinne och att de får känna sig bra på någonting.

Amstaffen Bosse har dragkamp med matte

Bosse får en lekstund när han hittar sin belöning

Både hundarna och vi människor var trötta så hur många som orkade fira valborg sedan vet jag inte. Själv gjorde jag det inte, det var skönt att komma hem och lägga sig i soffan och läsa lite.

Vårt lilla körsbärsträd har precis slagit ut alla sina blommor, lite senare än de i Kungsträdgården i Stockholm. Men vårt träd är bara några år gammalt och så står träden i Stockholm säkert varmare mellan alla husen än vad vårat gör. Men det är lika fint med alla rosa blommor!

Däremot så fick jag ett annat mindre roligt vårtecken i dag, årets första fästing som hade sugit sig fast i mitt lår. Men vad jag har hört av hundägarna häromkring så är det väldigt mycket fästingar i år, så det är antagligen inte den sista som jag får plocka bort.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.