Home » Företagare » Ytterligare en hund
Berner sennen och Golden retriever springer och leker

Ytterligare en hund

Visst underlättar det med all elektronik vi har idag men samtidigt så skapar det också en hel del extra bekymmer! Min mamma som är en bit över 80 år använder sin dator dagligen, men hon har ingen aning om hur hon ska hantera ev. fel som dyker upp så då blir jag inkallad som datorsupport. Här om dagen fick jag hjälpa henne att återställa tv-inställningarna eftersom hon hade råkat trycka på någon knapp så att hon endast fick en liten tv-ruta uppe i högra hörnet, resten bestod av olika menyer.

Nu har jag ägnat några dagar åt att felsöka och försöka åtgärda ett problem med mitt mejl-program. Så fort jag startade programmet dök det upp ett felmeddelande att det uppstått ett fel och att programmet var tvunget att stängas ner. Jag är ju väldigt beroende av att mejlen fungerar, det är ju mycket av mitt företags verksamhet som hanteras via mejl så det har varit rätt knöligt. Som tur är kommer ju mejlen till telefonen också så jag har åtminstone kunnat läsa dem. För att göra en lång historia kort så visade det sig att något tycks ha hänt med mappen som outlook-filerna sparades i, så när jag skapade en ny mapp med samma namn och kopierade dit filerna så fungerade det igen.

Nu har vi utökat hundflocken, även om det är tillfälligt. Melissa har flyttat in medan hennes familj är på semester. Första dagen letade hon lite efter sin matte och funderade mest på när det var dags att gå hem igen men eftersom hon märker att Gösta är lugn och cool så går hon också och lägger sig när han vilar. Gösta tycker nog att det gott kunde vara lite mer fart och bus i Melissa men han accepterar att hon inte orkar/vill leka en massa med honom. Lite bus blev det i morse i trädgården innan de fick övergå till det lite stillsammare att leta rätt på sin mat i gräsmattan.

Det har dock varit lite kaosartade situationer när alla djuren ska ha sin mat.  😉  Alla tre katter får ju varsin sorts mat (Tessan äter njurfoder, Stina äter speciell mat för sin torra päls och Piffi äter light-foder) och vi har tidigare märkt att de har stressat varandra när de äter. Därför delade vi på dem för några år sedan så att de äter mat i varsitt rum och med stängda dörrar mellan. Det fungerade bra att fortsätta med den rutinen när Gösta kom eftersom han gärna äter upp kattmaten om han får tillfälle. Så nu har jag i normala fall fyra djur i släptåg när jag ställer ut matskålarna, men Piffi, Stina och Gösta vet att de ska stanna utanför tröskeln när jag ger Tessan mat. Sedan går jag vidare i min runda och tillslut så får också Gösta sin mat. Nu har Melissas matskål också tillkommit och då blev det förvirrat. Gösta släpper ju inte mig ur sikte om jag har mat i handen och Melissa är inte den som tränger sig fram. Först provade jag att ge Gösta sin mat och sedan ta med Melissa in i ett annat rum, men då slängde Gösta i sig sin mat ännu fortare (underligt att det faktiskt går att äta fortare än vad han gör!) och följde efter mig och Melissa. Så nu få Gösta sitta och vänta i vardagsrummet medan jag stänger in Melissa i gästrummet med sin matskål, sedan får Gösta sin mat. Oj, vad han har svårt att sitta still och vänta! Men efter den här veckan så kommer han säkert också att lära sig att även han får sin mat, trots att han måste vänta…

Golden retriever och Berner sennen

Gösta och Melissa

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.