Om Glannas blogg

Glannas blogg handlar om att leva med hund och katt, både i stort och smått.

Vi försöker att förstå våra djurs beteenden, hellre än att få dem att passa in i en mall.

Vi som främst förekommer i bloggen är:

Aksel Golden retriever ligger i sängen

Livsglädjens aktiva Aksel, född februari 2019

Aksel är en Golden retriever med mycket energi. Han tillhör den typ av Golden retriever som avlats fram även med tanke på jaktliga prestationer. De är ofta lite mindre i kroppen och har en mörkare päls än de ”vanliga” Golden som ses i samhället.

– ” Mitt motto är: Spring! Och spring sedan ännu fortare innan du tvärnitar rakt mot mattes ben”, säger Aksel. -”Jag älskar när matte tar fram dummyn, bollen eller klickern! Att få jobba med matte och husse är det bästa jag vet.

Elisabeth

Med en brokig bakgrund som utbildad maskiningenjör, teknisk skribent och jobb inom it-support har jag landat som egen företagare. Då vi skaffade Astra, en boskapsvaktande hund kände jag att jag behövde en ordentlig utbildning som hundinstruktör. Med den och ytterligare utbildningar i bland annat etologi började jag förstå djurens behov på ett nytt sätt.

– ”Mitt motto är: Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag vet”

Sören

Sören

Jobbar numera också i företaget och har mest hand om affärsutveckling, SEO och IT-frågor. Han har tidigare jobbat med liknande uppgifter hos stora multinationella koncerner.
Sören har jobbat hårt för att bli uppskattad som ”fullvärdig husse” till Aksel. Numera vänder sig Aksel lika gärna till honom som till matte då han vill ha stöttning i svåra lägen.

-” Mitt motto är: Behandla andra såsom du vill bli behandlad själv”. Det har jag haft med mig i många förhandlingar.”

Var vi bor

Vår husbil- Bürstner Elegance

Vi bodde i vår husbil under 2022-2023 efter att ha sålt villan som vi hade i Västerås. Men 2024 sålde vi husbilen och köpte ett hus i Surahammar, straxt utanför Västerås.

Ängladjur

Tessan, huskatt, 2002-2018
– Är det någon som bestämmer i det här huset så är det jag! Husse och matte bär runt matskålen så jag slipper att gå och de sätter på vattenkranen när jag jamar…
Astra, Cão da Serra da Estrela, 2005-2015
– Nja. det där med att bestämma… där är vi nog två! När matte tycker att vi ska svänga vänster så föredrar jag oftast höger. Ropar husse på mig så funderar jag först om det ens är värt besväret att resa sig upp.
Envis och egensinnig säger matte om mig- stolt och självständig säger jag!
Piffi, huskatt, 2006-2022 (kullsyster med Stina)
– Bestämma och bestämma, det är väl bättre att vara nyfiken?! Jag håller mig alltid så nära husse och matte jag kan, för då kanske de tappar något ätbart till mig.
Men ringer det på dörren- då gömmer jag mig! Det kan ju vara någon läskig hund som kommer!
Stina, huskatt, 2006-2018 (kullsyster med Piffi)
– Jag är den smartaste av katterna i alla fall! Den som först klurar ut hur mattes aktiveringsspel fungerar, det är jag! Beroende på vad det är för godis i dem så kan jag ha en viss konkurrens med Astra, men oftast brukar vi dela lika.
Sedan är jag ju riktigt söt… och ibland kan jag gå med på att ligga i någons knä.
Livsglädjens magiska Gösta, Golden retriever, 2015-2021
I magiska kullen är jag född och magisk är jag! Älskar alla människor och skulle säkert passa som vårdhund. Tyvärr gillar jag att äta upp sådant som matte tycker är väldigt olämpligt, strumpor och vantar tillhör nog favoriterna.”
Rulla till toppen