Aksel leker med sin nya boll

Aksel har haft kennelhosta

Aksel har varit sjuk, han blev smittad med kennelhosta. Vem som smittade honom vet vi inte, troligen har han nosat på någon fläck där en smittad hund precis har hostat upp slem.

Den enda hund han har umgåtts närmare med är hans kompis Shanti. Och Shanti som blev sjuk en vecka senare, blev smittad av Aksel eftersom de träffades dagen innan Aksels hosta började.

Bägge hundarna är vaccinerade mot kennelhosta men det är flera olika virus som går under det gemensamma namnet. Så precis som när det gäller vårt influensavaccin så är det inte säkert att det är ”rätt” virus som man blivit vaccinerad mot. Ofta blir hunden dock lindrigare sjuk om den är vaccinerad.

För Aksels del började han att hosta vid ansträngning under det första dygnet. Dygn två, tre och fyra hostade han nästan så fort han rörde sig. Hostan kom också när han hade legat still en stund, för då hade slemmet samlats i luftvägarna. Han kräktes också upp slem och vid ett par tillfällen kom även lite mat upp eftersom han precis hade ätit.

Naturligtvis var han väldigt trött, det vet alla som har haft ordentlig hosta att det är tröttsamt. Natten mellan dygn 2 och 3 vaknade både han och vi flera gånger av att han hostade, så det var en trött matte och husse också 😴

När det var som värst gick vi bara mycket korta promenader med honom. Eftersom vi bor tre trappor upp utan hiss, så fick han också vila flera gånger på väg upp till lägenheten.

Nu har det gått två veckor och han är helt frisk, har ingen hosta alls längre. Skönt tycker han, för nu får han springa för fullt igen.

Vill du läsa mer om kennelhosta så hittar du det här: Kennelhosta, otroligt smittsamt.

Vi håller på att flytta

Under tiden har vi dessutom börjat att flytta. Vi har köpt hus i Surahammar, några mil norr om Västerås. Det finns lite vi behöver renovera innan vi flyttar in, men vi har kört flera vändor med saker redan. Vi förberedde flytten för Aksels del genom att köpa en boll (vad annars?! 😆) till honom.

Innan han fick komma in i huset slängde vi in bollen. Så det första han hittade när han kom dit var den stora mjuka bollen, och den tog han till sig på en gång!

Aksel busar med mjuka bollen

Så nästa gång kom han ihåg att den fanns där, så han hade väldigt bråttom in för att hämta den. Varje gång vi har kommit dit och han har fått tillåtelse att hoppa ur bilen, så har han rusat raka vägen in för att leta reda på den.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen