Hunden Astra ligger under skrivbordet

Besvärlig hund hamnade i vattnet till slut

Jaha… nu har den eländiga sommaren kommit. Varmt och soligt -Usch! 😞.  Nej, tacka vet jag den kalla sköna vintern då jag kan ligga i uterummet i flera timmar.

Matte tog mig med på utflykt idag. Men vi åkte ju bara till Strömsholm för att träffa Rehab-tjejen. Hon försöker alltid ställa sig in hos mig, men det har hon minsann inget för!

I dag hade hon en praktikant också som förhörde sig om mig och min ras. Alla tycker alltid att det är så spännande att träffa en Estrela. De tycker att jag är så vacker- tsss… det vet jag ju redan! Men matte tycker att jag blir så högfärdig av att höra det. Så hon passar på att klia mig runt öronen så att jag inte ska höra så mycket 😉 .

Jag fick den där gula västen på mig idag igen och så skulle jag kliva ner i bassängen. Men denna gång tänkte jag vara liiiite mer besvärlig 😆. Rehabtjejen som själv har två Leonberger är visserligen van vid stora hundar. Men när jag sätter min besvärliga sida till då räckte minsann inte det, hon fick mig inte att gå i vattnet!

Tyvärr var ju matte på hennes sida. Så matte klev också upp på trappan och tillsammans lyfte de ner mig i bassängen. Oj- vad glada de blev då! De peppade mig och tyckte att jag minsann var såååå duktig. Fast det var ju deras fel att jag befann mig där överhuvudtaget 😞.

Astra blir torkad av rehab-tjejen

Simma till kanten

När jag sedan var i vattnet kom jag snart på att jag kunde simma in till kanten och försöka klättra upp där. Men då var praktikanten snabb på att hämta en lina till som de satte i min flytväst. Så då stod rehabtjejen på ena sidan av bassängen och höll i en lina. Matte stod på andra sidan och höll i den andra linan, vilket resulterade i att jag bara kunde simma mitt i bassängen. Suck – överlistad alltså!

Tre gånger 2,5 minut fick jag simma, det låter inte så mycket men det är riktigt jobbigt! Jag försökte fuska lite genom att bara flyta en stund, men det såg de förstås så då ökade de på tiden i stället.

Tillslut fick jag komma upp och då snabbade jag mig att ruska ur vattnet ur pälsen så att alla tre blev riktigt blöta 😆! Något roligt ska väl jag också få ha?!

Nu är vi i alla fall hemma igen så jag har lagt mig under mattes skrivbord och somnat. Hoppas att ingen väcker mig på en bra stund för jag måste få vila ordentligt nu!

//Astra

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen