Gröna alger i Mälaren

Mälaren är grön av alger

Nu har vi haft några dagar med uppehåll (nästan!) och mycket av vattnet på gräsmattor o.dyl. har sjunkit undan. Därför tog vi en sväng med Aksel ut till Johannisberg. Där finns det stora gräsytor som han kan springa ordentligt på. Även om skogsdungarna består av väldigt mycket slånbuskar så finns det också några ställen som fungerar hyfsat att använda till apporteringsträning.

Ofta fungerar apporteringen bättre om han har fått rusa av sig lite energi först. Annars tar han gärna ett antal ärevarv med dummyn innan han lämnar den till mig. 😊 Så det fick bli bus och spring först innan lite träning. Det märktes att vi inte har apporterat så mycket på ett tag, jag behöver ta tag i det igen.

Vi fortsatte sedan att gå slingan längs med vattnet bort mot badplatsen. Det finns några ställen längs slingan där det är lätt att komma ner till vattnet och där brukar hundarna gärna bada. När vi passerade där såg vi ett par som hade sin labrador i vattnet.

Men när vi kom fram till badplatsen såg vi hur vattnet såg ut 😮. Det var som om någon hade hällt i grön färg i vattnet! Till och med stranden var grön där vågorna hade slagit upp.

Jag hoppas innerligt att labradoren som vi hade passerat inte blev sjuk efter sitt bad. Personligen hade jag aldrig släppt i en hund i det vattnet. Det är i och för sig inte säkert att det var giftalger, men jag vill inte gärna chansa.

Vill du läsa mer om algblomning så har vi skrivit en artikel- Algblomning – hur farligt är det för hunden?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen