Hunden Astra balanserar på ett omkullfallet träd

Balansträning

Nu har Astra fått sin sista tablett av smärtstillande, så det ska bli intressant att se hur hon kommer att reagera. Det är jättesvårt att säga om hon fortfarande känner av skadan (?) eller inte. Hon har vid något enstaka tillfälle haltat till lite grann. Men det kan ju bero på att hon råkat få en sten mellan trampdynorna. På måndag ska hon tillbaka till ortopeden igen för en ny bedömning.

Eftersom det äntligen har kommit lite snö så försöker jag att gå med henne där det inte är plogat. På så sätt försöker jag få henne att lyfta på tassarna ordentligt även i vardagen. Men än är det lite för lite snö för att det ska vara optimalt, men lite är bättre än inget.

Vi tränar också för fullt på pilatesbollen och det tycker hon är riktigt roligt. Tidigare har vi mest använt den till att hon ska puffa bollen med nosen men nu är det balansträning på den också som gäller.

Ett moment är att jag håller bollen lite lätt tryckt mellan mitt ben och soffans ryggstöd. Astra ska då upp med framtassarna på bollen och följa efter medan bollen sakta rör sig. Nu börjar hon bli riktigt duktig på det så jag kan släppa efter mer och mer.

En annan övning är att hon ska stå och balansera på bollen. Nu är hon lite väl stor för att få plats på den, även om jag faktiskt har haft en Berner Sennen som stod på den på en kurs 😊. Därför utgår vi från vår säng istället. Astra får stå på sängkanten och därifrån kliva ut på bollen med framtassarna. Hon får hålla balansen medan jag sakta släpper efter på bollen. Den övningen är svårare eftersom hon ju helt tappar balansen om framtassarna åker iväg. Men det går riktigt bra trots allt.

Dottern flyttat hem igen

I övrigt är det lite rörigare här hemma än vanligt. Dottern har plötsligt flyttat hem igen från London med ALLA sina saker. Visserligen hyrde hon ett väldigt litet rum i London, men det fick tydligen plats en hel del saker i alla fall 🙈.

Det var egentligen inte alls meningen att hon skulle komma tillbaka till Sverige. Men den högskoleutbildning hon läser på distans blev plötsligt inställd. Så nu krävs det att hon läser den på plats i Stockholm under vårterminen istället.

Sedan blir det en flytt ännu längre bort, hon och pojkvännen planerar att flytta till Australien i sommar. Då blir det nog inte lika täta besök så vi får ta tillvara på sällskapet nu istället.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen