Springer Spaniel Mascot

Blöta promenader

I dag är det blötsnö som kommer ner, inte speciellt kul väder med andra ord. Det var väl därför jag tog två lunchpromenader just idag förstås 😆.

Det körde ihop sig lite för en av grannarna så jag lovade att ta ut deras hundar på lunchen också. Nu tycker inte Astra om den ena av deras två hundar så jag tyckte att det var lite onödigt att gå ut med alla tre samtidigt. Därför blev det två promenader istället. Det gör att jag ju är mer förtjänt av lite eftermiddagskaffe istället 😉.

Det är lustigt vad man vänjer sig vid sin egen hund, hur den beter sig osv. Jag är van vid att styra Astra ute med olika ord, höger, vänster, rakt fram, vänta… Jag förväntar mig att hon (oftast!) gör som jag säger.

Men med någon annans hund så fungerar det ju inte på samma sätt. Men ändå kom jag på mig flera gånger att jag sa höger eller vänster- fast jag visste att hundarna inte förstod det. Snacka om att vara vanemänniska…

I söndags hade IMMI, den branschorganisation för hundinstruktörer och hundpsykologer som jag tillhör, årsmöte och jag blev invald som suppleant i styrelsen. Så nu försöker jag sätta mig in i alla mejl som kommer. Även olika rutiner och hur saker fungerar är nytt- spännande! Jag brukar tala om på kurserna att jag tillhör IMMI, men nu måste jag ju skärpa mig och göra ännu mer reklam 😉.

Mascot med sin hundkompis
Dagens extra-hundar, riktigt blöta av snön

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen