Katten Piffi ligger i kontorsstolen

Dags för bloggen igen

2017 slutade jag skriva i bloggen, det var så mycket annat i livet som tog över. Jag jobbade mycket med både hundkurser och webbutik. Min man reste en hel del i jobbet, samtidigt som min gamla mamma behövde mycket hjälp eftersom hennes demens började ge sig tillkänna mer och mer. Kort sagt, jag behövde prioritera och då föll bloggen bort.

Elisabeth i skogen med hunden Gösta

Nu under 2022 har jag flera gånger känt att det vore roligt att återuppta skrivandet. Den gamla bloggen fanns ju kvar… Dessutom hade den ca 500 läsare i månaden trots att inget hände i den.

Men då dök det upp ett litet problem, det gick inte att komma åt admin-sidorna. Det vill säga, bloggen låg uppe på nätet och alla kunde läsa den men ingen, varken jag eller teknikerna på webbhotellet kunde logga in och ändra något. Någon gång under dessa fem år har något hänt med databasen som ligger i botten av installationen. Och så gamla backuper fanns inte kvar ens hos webbhotellet.

Efter någon månads utredande slutade det hela med att jag har fått spara ner alla sidor manuellt. Därefter har jag fått börja från början med att sätta upp en helt ny wordpress-installation. Successivt kommer jag nu att flytta tillbaka gamla inlägg samtidigt som jag lägger in nya. Jag vill ju gärna bevara de inlägg som redan är skrivna. 😊

Vad har hänt sedan sist?

Min mamma avled hösten 2019, tack och lov slapp hon uppleva Covid-pandemin.

Alla djuren vi hade 2017 har fått somna in, Tessan och Stina dog 2018 med fyra månaders mellanrum. Tessan blev nästan 16 år och Stina blev 12 år. Tessan hade njurproblem i många år men lyckades klara sig länge ändå med hjälp av specialfoder. Stina blev akut sjuk och slutade äta och eftersom hennes värden var så dåliga tyckte inte veterinären att det fanns så mycket att göra.

Gösta ger matte en puss

Med Gösta var det betydligt jobbigare, han fick bara bli sex år. Han hade en mage som krånglade med återkommande diarréer trots att vi provade olika typer av foder. Dessutom fick han fukteksem gång på gång. Veterinären misstänkte foderallergi men den mat som fungerade bäst för magen fungerade inte alls för klådan och eksemen.

Han blev också akut opererad under julhelgen 2020 då han lyckades att äta upp ett gosedjur när vi var borta några timmar. Mitt upp i allt detta så blev han dessutom kraftigt halt på ena frambenet. Efter många besök hos olika specialister konstaterades att han med största sannolikhet fått en nervrotstumör i nacken. Då det inte gick att göra något åt den så var det bara att se hur påverkad han var av den. Tyvärr så mådde han bara sämre och sämre så ett par dagar efter sin sex-årsdag 2021 så fick han somna in.

Aksel flyttade in

Golden retriever valpen Aksel

Påskhelgen 2019 flyttade Golden retriever-valpen Aksel in hos oss. Han var då 8 veckor gammal och Gösta undrade först vad vi hade skaffat oss för konstig individ.

Men det tog inte lång tid innan han tog hand om sin ”lillebror”. Aksel fick klättra på honom och busa för fullt och när han sedan blev trött somnade han tätt intill Gösta.

Gösta hann i alla fall vara delaktig i Aksels två första år och det är vi väldigt tacksamma för! En bättre storebror och läromästare kunde inte Aksel ha fått.

Piffi och Aksel

Katten Piffi tittar ut genom fönstret i ytterdörren

Efter Göstas bortgång så fanns Piffi och Aksel kvar i familjen. Piffi har under senaste åren fått behandling för hypertyreos då hennes sköldkörtel producerade för mycket sköldkörtelhormon. Det upptäcktes också att hon hade artros i ryggen eftersom hon fick svårt att hoppa upp som vanligt. Men med mediciner levde hon ett bra liv tills nu i somras. Då märkte vi på henne att hon inte orkade alls lika mycket som tidigare. Dessutom blev hennes päls alldeles matt och föll av i stora tussar. Några månader efter sin 16-årsdag fick hon också somna in.

Som tur är har vi Aksel som håller oss i gång. Fler djur blir det säkert framöver- vi får se vad som händer!

Barnbarn

Farmor håller barnbarnets hand

Vi har också blivit både far- och morföräldrar till en pojke och två flickor. Flickorna föddes i maj och augusti i år medan pojken föddes i december 2020. Det år roligt att se hur de växer och utvecklas. ❤️

Sålt huset och köpt husbil

Vi har också sålt huset och flyttade ut ur det i slutet av augusti i år. Istället har vi köpt en husbil som vi nu flyttar in i. Mer om den kommer framöver.

Häng gärna med på vår resa i livet, både med hund, företag och husbil! 🐕🚐

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen