Tulpan-räcke i Mortagne-sur-Gironde

En solig andra advent

I morse vaknade vi med 18° inomhus och vi hade varmvatten till varsin dusch! Sådana saker som vi tog för givet tidigare känns som lyx just nu. Att sedan solen sken för första gången på länge gjorde oss på betydligt bättre humör.

Vi tog en promenad förbi båthamnen och en bit ut bland fårhagarna. I dag kom vi dock inte så långt eftersom det pågick jakt för fullt längre bort. Efter frukost blev det lite praktiska bestyr med disk, byta kem-flaskor till toaletten och fylla på färskvatten.

På den här ställplatsen finns det vattenkran på varje elstolpe, väldigt praktiskt. Dock går det inte att koppla på någon vattenslang så det är kanna som gäller. Vi har en 5 liters kanna med oss avsett för just sådana tillfällen. Vi funderade först på att skaffa oss en 10 liters kanna men inser nu att den mindre faktiskt är bättre även om vi får gå fler gånger. Ska vi fylla hela tanken på 120 liter så gör vi det när vi kan koppla på en slang.

Sören fyller på vatten i husbilen

Njöt av vädret

Vi stannade kvar i Mortagne-sur-Gironde en bra bit in på eftermiddagen och bara njöt av vädret. 🌞 Egentligen var temperaturen bara 6-7 grader men solen värmde fortfarande. Många var ute och strosade på stan eller satt ute och åt lunch. På båtarna jobbades det också med olika förberedelser inför vintern.

Till slut bröt vi upp och gav oss iväg mot Bordeaux. Nu skulle vi köra ut ur staden åt andra hållet och vi hoppades att den vägen skulle vara lite större än den vi körde dit på. Men det skulle vi inte tro… Tack och lov så fick vi inte möte i några av de brantaste backarna, för då hade någon behövt backa.

Aksel i Frankrike

Betalvägar eller inte?

Vi har undvikit att köra på betalvägar (förutom Öresundsbron och bron över Stora bält). Det skulle kosta oss ett antal tusen kronor om vi skulle välja dem genom Frankrike. Genom att inte välja att inte betala har vi istället åkt genom en massa små byar och vi har fått se betydligt mer av landet.

Vi har också verkligen fått prova på att köra husbilen på de mest omöjliga ställen. Det har varit smalt, kurvigt och brant. Vi har fått möten där det bara har varit centimetrar mellan fordonen. Och vi har fått backa och vända där vi knappt trodde att det skulle gå. I en smal och trång liten by fick jag möte med en långtradare. På min sida stod det bilar parkerade så han fick köra upp på trottoaren för att det överhuvudtaget skulle gå att passera. Men vi har fixat det!

Fin kakelvägg i Frankrike

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen