Aksel ligger i vår nya trädgård och tittar

Flytt, renovering och sjukdomar

Sedan jag skrev något här sist, har det hänt en hel del. Vi har flyttat till en villa, en villa som krävde vissa renoveringar. Snart är köket klart och därefter kommer ett par sovrum som ska fräschas till. Så vi har haft fullt upp 😊. Sedan finns det mer att göra, men det tar vi vart eftersom. När våren är här på riktigt så får vi se vad som dyker upp i trädgården. Några fruktträd har vi, i övrigt har vi ingen aning om vad som finns.

Aksel och husse hjälps åt med monteringen
Husse! År du säker på att du läser rätt?!

Aksel har funnit sig väl till rätta. Vi hade tillgång till huset några veckor innan vi flyttade så vi skaffade några roliga leksaker till honom. Saker som fick stanna i huset varje gång vi åkte tillbaka till lägenheten. Det gjorde att varje gång vi kom hit, var hans förväntan hög att få springa in och hämta dem. 🐶

Även om vi mest har haft snö eller regn, har han också uppskattat att få ligga ute på altanen när det har varit möjligt. Dessutom har hans svarta favoritboll fått komma fram igen!

Aksel med den stora gröna bollen

Nära till skogen

Vi bor i ett villaområde några mil utanför Västerås och vi har väldigt nära till skogen. Eller skogarna kanske jag ska säga, för det är i alla fall två. En hyfsat stor skog ca 2 minuters promenad bort, som vi nu utforskar för fullt.

Tar vi en längre promenad, ca 5 minuter, finns det en grusväg in i en riktigt stor skog. Där har vi gått några gånger, men det kommer att bli flera gånger när det blir varmare. Snön har legat djup och nu när den smälter är det riktigt blött. Men det verkar vara ett fint ställe att vara på. Det finns till och med ett mindre vattenfall. Det kan jag tänka mig blir uppskattat av Aksel när det är varmt.

Smittade av barnbarn

Februari och mars är tunga månader för föräldrar som har små barn på förskolan. Sjukdomarna avlöser varandra. Eftersom två av våra tre barnbarn bor i närheten har vi ryckt in ibland som barnvakt. Det är både roligt och mysigt, men lite jobbigt för den egna hälsan ibland. Tack och lov har vi lyckats undvika magsjukan men förkylningar har det blivit ett antal.

För drygt tre veckor sedan åkte jag på en riktigt rejäl ögoninfektion. Båda ögonen svullnade upp så jag knappt såg något samtidigt som det värkte något hemskt, framförallt i det ena ögat. Det blev en tur till akuten och en ordentlig undersökning av jourhavande ögonläkare. Hon skrev ut ögondroppar med antibiotika som jag skulle använda i en vecka.

Den veckan tillbringade jag i huvudsak i sängen i ett mörkt sovrum. Den minsta lilla ljusstrimma fick ögonen att värka igen. Jag var också rejält trött så under flera dagar sov jag både på dagarna och på nätterna.

När den veckan hade gått och jag fortfarande inte var bra så skrev läkaren ut en två-veckors kur med samma antibiotika fast som ögonsalva. Det har varit ett meckande att få in salvan i ögonen fyra gånger om dagen men ska man bli bra så är det bara att jobba på. Nu tog jag det sista i går så förhoppningsvis är infektionen borta nu.

Farmor och Juni i trappan
Det är spännande med trappor! Tur att farmor håller i 😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen