Aksel ligger i blåbärsriset

Hund och högsommarvärme

Det är så olika på olika hundar hur de blir påverkade av höga temperaturer. Vissa hundar älskar att få ligga i solen. Andra vill helst inte röra på sig alls om temperaturen överstiger 20°C.

Aksel blir väldigt påverkad, han blir slö, äter sämre och lägger sig ner för att vila flera gånger på varje promenad. Nu har vi lärt oss att det beror på värmen. I början trodde vi att han hade blivit sjuk och var på väg att kontakta veterinären.

När termometern visar över 22-23°C går vi mycket korta vändor med honom. Hellre att vi tar flera små promenader än ett fåtal långa. Dessutom är alltid vattenflaskan med! Oavsett hur långt eller kort vi har tänkt oss så tar vi med vatten. Vi stannar ofta och låter honom dricka. Numera brukar han dessutom titta eller putta på flaskan om vi inte har gett honom vatten på en stund.

Det är roligt vilka små rutiner som man skapar tillsammans. För flera år sedan var han inte alltid lika pigg på att dricka vatten som vi hade med oss. Då stoppade jag en liten godisbit i vattnet. För att han skulle komma åt den var han tvungen att dricka upp det mesta av vattnet. Så numera dricker han gladeligen av sitt vatten men när det är en liten skvätt kvar tittar han på mig för att jag ska lägga i den lilla godisbiten. 😆

Söka godis- lagom aktivitet

Aksel söker godis i trädets bark

Det är skönt att vi numera har en ganska stor skog alldeles bakom huset. Vi behöver inte gå speciellt långt för att till exempel låta Aksel söka godis. Det är en lagom aktivitet i värmen. Vi lägger ut ca 8-10 godisbitar på stubbar, i blåbärsriset eller i trädens bark. Alla andra, mer avancerade saker väntar vi med tills värmeböljan är över.

Vill du lära dig mer om hur värmen påverkar hundar? Jag har skrivit en artikel om det här –> Undvik värmeslag i bilen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen