Vy över Storsjön, Bynäset Frösön

Höstsemester

Nu har vi haft några dagars ledighet då vi åkte norrut, till Frösön närmare bestämt. Vi tänkte passa på när värmen och solen äntligen visade sig, det har ju varit lite dåligt med det i sommar.

Aksel och husse vid stranden på Bynäset, Frösön

Vi valde samma hotell som vi har bott på tidigare. Det är så smidigt att rasta Aksel på de stora öppna ytorna runt omkring. Där får man dessutom låna både matskålar och hundbäddar i valfri storlek om man inte har det med sig. Ett plus är att man kan äta frukosten i lobbyn och då får hunden följa med. Nu tror jag i och för sig att Aksel skulle kunna vara ensam på rummet, men det känns alltid skönare att ha honom med sig.

Dog friendly skylt Frösöpark

Vi avsatte en dag till att gå runt Bynäset som är en 7 km lång slinga i skogen. Den går längs med Storsjön och bitvis kan man gå ner på stranden också, vilket Aksel snabbt insåg. 😉 Han skulle ju ”bara” springa ut och svalka tassarna 🐶

Även om 7 km inte är så väldigt långt så tog vi det lugnt och hade matsäck med oss. Kaffe smakar alltid extra gott i skogen. Dessutom fick Aksel träna lite apportering, han har börjat slarva lite på avlämningarna så det behöver vi träna extra på.

Aksel kollar vattnet i Storsjön

Svinpest i skogarna

Det var skönt att kunna vara ute i skogen. Här runt Västerås har myndigheterna precis konstaterat att det finns afrikansk svinpest bland vildsvinen. Just nu är ett stort område runt Fagersta och Norberg avspärrat. Området sträcker sig ända ner till Ramnäs som ligger ca 3 mil från oss. Det är inte så ofta vi åker till de skogarna även om det händer. Däremot åker vi till skogarna runt Surahammar och då är det kanske 6-8 km vi pratar om. Så vi får verkligen hoppas att de inte hittar fler smittade vildsvin närmare oss.

Nu är det vardag igen. Jag fick precis ett meddelande från vårt lager att de hade fått in de kattfontäner som vi hade beställt. Så behöver din katt en stadig vattenfontän så finns de hemma nu!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen