Mikrovågsugn

Krånglande teknik

Just nu tycks vi ha kommit in i en period då allt möjligt ska krångla… 🤔

För några veckor sedan slutade plötsligt mikrovågsugnen att fungera. Dagen efter började golvlampan vid soffan att surra väldigt oroväckande samtidigt som man kunde känna ”läckande” ström. Bägge sakerna fick åka till återbruket och nya fick raskt inhandlas.

Någon vecka senare började det att bli väldigt blött på köksbänken under vattenkokaren och det visade sig att den läckte.  Alltså fick det bli en ny vattenkokare…

I dag skulle jag på läkarbesök och dottern skulle åka med mig i bilen för att hon skulle med tåget till Stockholm. När vi sätter oss i bilen startar den inte! Batteriet var helt dött…

Jag kollade om grannen var hemma så att jag kunde få starthjälp men mannen hade bilen till jobbet. När grannfrun hörde om mitt problem ringde hon till mannen. Han hade precis lämnat av några passagerare (han kör taxi) på andra sidan stan men han tog sig hem och hämtade oss 😊. Dottern hann med tåget och jag hann (nästan) i tid till läkarbesöket.

När jag senare kom hem blev den andra grannen inblandad. Det visade sig att han hade utrustning både för att mäta batteriets kapacitet och att starta bilen.

Batteriet var helt enkelt slut och behövde bytas ut och med hans hjälp fick jag i gång bilen och tog mig till verkstaden. Där var de hyggliga att klämma in ett batteribyte åt mig trots att jag inte hade bokat tid, så nu ska den biten vara ordnad.

Men nu har väl allt krånglat färdigt hoppas jag! Nu kommer resten att gå som på räls… eller???

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen