Nyårsfirande vid Västerås stadshus

Nyårsfirande

Ytterligare ett nyårsfirande har passerat. Som tur är har Aksel aldrig varit rädd för smällare eller fyrverkerier. Men vi vill ju inte att han ska utsättas för det i onödan. Därför brukar vi alltid vara hemma på nyårsnatten. Dessutom brukar vi hitta på lite extra aktiviteter under dagtid. Då är han trött när det värsta smällandet drar i gång.

När vi bodde i villan hade vi en tennisplan precis utanför huset. Den planen var ett vanligt ställe för grannarna runt omkring att använda när de skulle skjuta upp fyrverkerier. Därför var det så skönt att ingen av våra djur har varit berörda av det.

Vi brukade dock alltid dra ner rullgardinen i fönstret som vette mot tennisplan. Dessutom hade vi tv:n på, oavsett om vi tittade på den eller ej.

Nyårsfirande med lasershow

Nu bor vi i en lägenhet nästan mitt i stan och hur mycket det smäller runt omkring här visste vi ju inte i förväg. Under dagen aktiverade vi Aksel lite extra inomhus. Klockan 17 hade dessutom Västerås stad en matiné/genrep av den kommande nattens lasershow. Det passade vi på att gå ner och titta på. Det var många barnfamiljer och en hel del hundägare där. Ett bra tillfälle för många när det inte var några fyrverkerier inblandade.

Nyårsfirande Västerås
Nyårsfirande Västerås

Senare på kvällen var vi bjudna på middag hos yngste sonen och hans fru. Trots att deras lägenhet bara är 55 m² så lyckades vi vara 9 personer, 1 hund och 1 katt där. Både middagen och stämningen var goda så vi hade det trevligt. Även om Aksel mest låg vid mina fötter så är ett sådant tillfälle tröttande för honom. Resten av sällskapet skulle ta sig ner på staden och se det stora firandet men vi avvek straxt efter 22. Då hann vi ta en promenad med Aksel innan midnatt.

Väl hemma sedan tittade vi på fyrverkerierna från köksfönstret medan Aksel mest funderade över varför vi inte gick och lade oss någon gång. Han var glad när tandborstningen var avklarad för då kunde han hoppa upp i vår säng och rulla ihop sig.

Hunden Aksel står i snön
En trött Aksel

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen