Vinter-vy över Västerås med domkyrkotornet

Orädda änder

Vi är inte vana att ha så här långa perioder av snö här i Västerås. Denna vinter har vi haft snö nästan hela tiden från slutet av november. Dessutom har det fyllts på med jämna mellanrum så snön har i princip varit vit hela tiden. Annars brukar den snabbt bli brun och slaskig men inte denna period.

I skogen har snön nått nästan upp till magen på Aksel så han har fått kämpa bra för att ta sig fram! Han har fått göra riktiga skutt 🐶

Först denna vecka slog vädret om till plusgrader och tidvis regn, så nu är det mesta förvandlat till riktiga isgator. Tack och lov för kängor med dubb! Men nu gäller det att inte låta Aksel få springa lös var som helst, för även han kan halka och skada sig. Än så länge är skogarna rätt bra som tur är.

Aksel bland Västerås änder

Vi bor nästan mitt i stan så det blir många hundpromenader i stadsmiljö. Ett populärt promenadstråk går längs Svartån och där håller stans änder till så här års. Där finns några ställen med öppet vatten och framför allt finns det en populär gräsplan för den som vill mata änderna. 🦆

Det är säkert ett hundratal änder som håller till där och alla är de vana vid både människor och hundar. När vi kommer ökar visserligen ljudnivån på dem, antagligen varnar de varandra. Men de har ingen större brådska att flytta på sig 😊.

En gång när vi gick förbi hade en mamma och hennes två barn matat dem men maten var slut och de var på väg till bilen för att åka hem. Problemet var att de hade säkert 30 änder i en lång rad efter sig 😆 Till slut insåg änderna att de inte fick någon mer mat och vände tillbaka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen