Aksel söker godis på Djäkneberget

Regn, flyttning, hundträning och ännu mer regn

Det har varit en intensiv och mycket blöt vecka. Vad jag förstår har stora delar av Sverige fått regn men nu känns det som om det skulle kunna räcka för ett tag. Men prognosen säger visst att det ska bli ännu mer…

Vi har hjälpt yngste sonen och sonhustrun att flytta. De har flyttat från en lägenhet på tredje våningen utan hiss så vi har fått mycket träning, kan jag lugnt påstå. Nu var sonens svärföräldrar också med, så vi har varit flera personer men det har blivit många lass.

De hade dessutom tillgång till en släpvagn under onsdagen, vilket var den absolut regnigaste dagen. Västerås fick mest regn i hela landet just då. 50 mm totalt på hela dygnet, varav 36,4 mm under dagtid. Det var översvämningar på många ställen i stan eftersom vattnet inte hann rinna undan.

Aksel har fått varit ensam hemma mycket mer än han är van vid. I vanliga fall är han ensam max 1-2 timmar i veckan, men när vi höll på med flytten fick han vara hemma. Så när vi sedan kom hem hade han förstås energi i massor.

Varierad träning med Aksel

Det har blivit bus och träning inomhus men vi har även tränat ute i regnet. Så klart måste vi tänka på vad vi tränade ute eftersom det blev väldigt halt på både gräs och stenar.

Vi har haft tillgång till en god väns trädgård när de var på semester, så den utnyttjades förstås. 😊

Husse tränar hunden Aksel att runda en grep
Aksel ska runda grepen som husse ställt fram
Aksel går mellan husses ben
Aksel går mellan husses ben

Inomhus gömmer vi godis och tränar på olika tricks i den mån det går, eftersom vår lägenhet inte är så stor. Vi har en hel del aktiveringsspel, men Aksel tycker att det roligaste med dem är att få hämta tillbaka alla klossar.

Så vi har börjat med att slänga ut klossarna på olika håll i lägenheten och sedan dirigerar vi honom till att hämta en viss kloss. Hämtar han fel kloss så blir det ingen belöning utan han får göra om istället. I början är han så ivrig att han har svårt att lyssna men efter en stund går det betydligt bättre.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen