Aksel och Sören vid Korpaholmarna

Söndagsnöje i Västervik

Vad gör man en solig men höstlik söndag i Västervik? Jo- man går Skogsbingo! 😎

Vi har sett små skyltar på träden här på Västervik Resort med reklam att det ordnas bingo varje söndag förmiddag. Det har mest varit något vi sett, men inte lagt på minnet så noga.

Men när vi åt frukost på söndag morgon såg vi den ena familjen efter den andra som vandrade förbi oss med lappar i händerna. Allihopa stannade vid ett träd straxt utanför vår campingplats och vi förstod att det var bingodeltagare.

Visserligen hade vi redan varit ute på en morgonpromenad, men vädret var soligt så vi beslöt oss snabbt för att hoppa på denna lokala aktivitet.

Bingo-runda

Sören går skogsbingo

Sagt och gjort, vi köpte varsin bingobricka vid campingens infart. Pengarna gick till Västerviks orienteringsklubb så det kändes bra att kunna stödja dem också. Slingan är ca 3 km lång och går längs campingens små vägar. De flesta deltagarna tycks ha varit med förut eftersom de hittade vägen runt, så det var bara för oss att följa efter allihopa. Det fanns en karta på deras webbsida över hur man ska gå, men den upptäckte vi inte förrän vi nästan var i mål. 🙈

En liten vinst lyckades jag skrapa ihop, en påse med chokladbitar som vi senare tog till kaffet. Aksel var nöjd med att få en extra promenad och att få nosa efter alla hundar.

Åskväder

Senare under eftermiddagen drog ett stort åskväder in över oss. Det var maffigt att sitta i husbilen och se blixtarna och blåsten samtidigt som regnet smattrade på taket. En halvtimme senare var det hela över och en stor regnbåge visade sig.

Det var det första riktiga ovädret sedan vi flyttade in i husbilen. Aksel var trött så han sov sig igenom åskmullret.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen