Korpaholmarna i höstskrud

Korpaholmarna

En fördel med att åka runt med husbil på hösten är att vi är nästan ensamma. Visserligen är många camping- och ställplatser stängda. Men de som är öppna är långt i från fullbokade. Många gånger har vi kunna välja en plats där vi ser andra på håll utan att ha någon ända in på oss.

Här i Västervik hittade vi också ett härligt friluftsområde, Korpaholmarna som vi hade helt för oss själva. På sommaren kan jag tänka mig att det är fullproppat av badsugna människor i varje vrå. Men nu var det alltså bara vi och Aksel.

Sju små öar

Korpaholmarna består av sju små öar som är förbundna med små träbroar. Öarna består av ganska branta klippor men med en hel del växtlighet.

Första dagen vi var ut på dem var det ganska torrt så då gick det bra att gå. Men nästa gång vi tänkte ge oss ut hade det regnat på natten så då gav vi upp efter en liten stund. Klipporna var då riktigt hala och vi ville inte råka ut för något benbrott.

Aksel kunde gå lös för det mesta så han utforskade alla buskage han hittade. 😊 Han hade bra gärna velat bada också men när vi sa ifrån så accepterade han det utan problem.

Godissök

Vi hittade en enorm ek som passade utmärkt till godissök. Ett antal godisbitar stoppades i trädets bark och Aksel fick söka reda på dem. Det gäller att utmana honom lite så att han måste sträcka sig ordentligt för att komma åt dem!

Väl värt ett besök

Har du vägarna förbi Västervik så rekommenderar jag definitivt att du besöker Korpaholmarna. Det gäller även om det inte är sommar och badväder. För att ta dig dit måste du passera igenom Västervik Resorts område, men det är det värt! Det gäller dock att du har bra skor om det inte är torrt väder.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen