Hunden Aksel biter på sin pinne

Hundar är inte dumma

Förvånansvärt många människor lever fortfarande i tron att våra husdjur är rätt dumma. Men ju mer det forskas på deras beteenden desto mer inser vi hur kloka de egentligen är.

I dag fick Aksel hjälpa till att samla ihop grenar som hade blåst ner under de senaste dagarnas kulingbyar. Han sprang från ena änden av tomten till den andra med pinne efter pinne. Husse stod längst bort och gav honom pinnar medan jag stod uppe vid vedboden och tog emot. Efter ett antal vändor blev Aksel riktigt trött så resterande pinnar lastades i skottkärran istället. Skottkärran full av pinnar ställde vi in i vedboden och stängde dörren.

Efter en stund var det matdags så allihopa gick in i huset. Aksel var ordentligt trött och somnade med huvudet under kökssoffan 🐕

En trött Aksel sover under soffan

Vill något

Senare på kvällen när vi satt i köket kom Aksel och puffade på husse. Han visade väldigt tydligt att han ville att husse skulle följa med honom. Husse reser sig upp och går efter Aksel som leder honom ner för trappen och fram till ytterdörren. Husse som tror att Aksel kanske vill gå ut och kissa, sätter på sig skor och jacka innan de går ut tillsammans. Väl ute så fortsätter Aksel att leda husse mot vedboden, där han ställer sig och puffar med nosen på den stängda dörren.

Nu börjar husse undra vad Aksel egentligen vill, men öppnar snällt dörren åt honom. Aksel går raka vägen fram till skottkärran, nosar på pinnarna som ligger i den och väljer sedan ut en pinne som han tar med sig ut. När de är ute i trädgården vill Aksel att husse ska busa med honom och pinnen!

Han har alltså legat i köket och kommit på att det fanns en hel skottkärra med pinnar i vedboden! Och för att komma åt dem måste han övertyga husse att hjälpa till- snacka om att vara smart!

Vilken fin pinne jag har säger Aksel

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen