Katten Sotis spanar i trädgården

Besök på Gotland

Vi beslöt oss för att åka till Gotland där vi har släkt. Av olika anledningar, pandemin bland annat, så har vi inte hälsat på dem på flera år. Nu var det hög tid tyckte vi!

Det var förstås spännande eftersom det var vår första båtresa med husbilen, det var också första båtresan för Aksel. Jag var lite fundersam på hur han skulle reagera när vi skulle ta oss upp från på bildäck eftersom det låter väldigt mycket där. Det kan ju också vara trångt med alla människor som ska upp i samma trapphus. Och trängsel är han inte förtjust i.

Vi var bland de allra första att få köra på och vi stod nere på lastbilsdäck så det var inga problem alls. Inte heller blev det trångt vid trappen upp så det gick riktigt bra. Däremot var det nästan fullsatt i djursalongen så det tog förstås lite tid innan alla hundar kunde koppla av. När en började skälla så ville naturligtvis flera andra svara, inklusive Aksel 😊

Hunden Aksel åker Gotlandsfärjan

Kattmöte

Våra släktingar har nyligen köpt en katt, Sotis som nu hunnit bli sex månader. Han var inne i huset när vi kom men så fort han hörde oss i källardörren så kom han ner för trappen. Men han kom inte mer än något trappsteg innan han plötsligt fick möte med Aksel som var på väg upp.

Bägge blev nog lika förvånade innan Sotis tvärvände och försvann ut i köket. Där kunde de kika på varandra på behörigt avstånd. Vi hade Aksel kopplad så att han inte skulle gå för nära.

Första dagarna var de lite fundersamma på varandra men nu går det bra. Kommer Aksel lite för nära så hoppar Sotis upp på något. Men när Aksel låg på golvet och sov så passade Sotis på att gå och nosa på honom. 😻

Katten nosar på Aksels hundben

Dessutom tycker katten att Aksel har så roliga saker som han måste utforska. Medan Aksel inte inser varför Sotis har så konstiga leksaker på golvet, han har hämtat dem flera gånger och överlämnat dem högtidligt till husse!

Parkerat på uppfarten

Nu står vi parkerade på deras uppfart och har det bra. Men man kan ju fundera på om turistnäringen på Gotland inte vill ha husbilsåkare annat än på sommaren? Det finns nämligen inte en enda camping öppen så här års. Och vill vi tömma vår fasta tank så får vi åka till Visby reningsverk vilket tar oss ca 45 minuter enkel resa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen