Trångt om plats på camping i Spanien

Trång campingplats och ny app

Vi har skaffat oss ytterligare en app för navigering som vi använder oss av, Sygic Truck. I den kan vi ställa in storleken på vår husbil så att den automatiskt utesluter vägar som vi inte får köra på. Men den går inte heller att lita på till 100%, det märkte vi när vi skulle köra till Murcia.

Vi hade sett ut en fin ställplats en bit ute på landet, mitt bland citronodlingarna. Vi knappade in koordinaterna i både Google maps och i Sygic. När vi tittade i Google så såg sista delen av vägen ganska smal ut, men eftersom Sygic inte protesterade så antog vi att det skulle gå bra att köra där.

Efter några felkörningar så kom vi till slut fram till den korsning där vi skulle svänga in på den mindre vägen. Men det var minst sagt smalt! Vi stannade och detaljstuderade kartorna igen för att se om det gick att köra in någon annan väg, men det gjorde det inte. Det var bara att inse att det skulle bli väldigt svårt att komma in på den föreslagna vägen, så vi fick helt enkelt leta upp någon annanstans att övernatta på.

Som tur var fanns det en liten familjecamping en bit bort som ännu inte hunnit stänga för kvällen. De hade plats för oss så vi körde in och övernattade. På morgonen gick vi in för att betala och då följde Aksel med. Men det gillade inte ägarnas chihuahua som var i receptionen. Aksel blev verkligen både utskälld och bortmotad av denna lilla hund! Det märktes tydligt på Aksel att han inte visste vad han skulle göra så det slutade med att jag ställde mig mellan båda hundarna. Aksel fick stå bakom mig och då blev båda hundarna nöjda.

Kundvänlig? Nej…

Vi fortsatte sedan till Valencia där vi skulle besöka en firma som sålde en speciell glykolblandning som vi behövde till husbilens värmesystem. Den firman sysslar visserligen mest med reparationer men enligt olika forum skulle det gå att köpa vissa reservdelar också.

Man kan dock lugnt konstatera att det inte var det mest kundvänliga företaget. 😆 Först tog det ett bra tag innan vi ens hittade in i lokalerna och sedan var det med många suckar som kvinnan på kontoret lyckades fixa två flaskor åt oss. Nåja, vi kunde köpa det vi behövde innan vi sedan körde vidare igen.

Bokat campingplats

Nu hade vi bokat två nätter på en campingplats i Castellon. I bokningen hade vi påpekat att vår husbil är 9 meter lång och därför inte får plats var som helst. De hade bekräftat att det inte var några problem, det fanns plats åt oss.

Det visade sig att större delen av staden bestod av flera olika campingplatser, de flesta var dessutom riktigt stora. Så här hade vi definitivt hamnat i turiststråket. Vi letade oss fram till ”vår” camping och receptionisten beskrev hur vi skulle köra inne på området. – ”Men, det är trångt” sa killen vi pratade med. – ”Det borde dock vara möjligt eftersom det redan står en 8 meters bil alldeles bredvid”. Nu blev vi lite misstänksamma, för en meters skillnad kan spela väldigt stor roll.

Vi bestämde oss därför att ta en promenad in först för att se hur det såg ut. Sören var tveksam när han såg platsen, men sa att vi testar…

Trångt- minst sagt!

När det är trångt brukar jag gå på utsidan och ha koll på bilen. Dessutom brukar jag ringa upp honom så kan vi prata direkt via telefonen. Nu snirklade vi oss in på området i mörkret och det var ett par riktigt tajta svängar men det gick bra. Problemet kom när vi skulle in på den tilldelade platsen. Husvagnar, husbilar, buskar och träd åt alla håll… Hur Sören än försökte så kom vi inte in på den platsen. Så det blev till att backa ut igen!

Husbil backar på trång camping
Backar ut på trång camping

På bilden hann jag ta ett foto innan han backade runt hörnet- och där var det ändå ganska gott om plats!

Killen i receptionen fick huvudbry när vi sa att vi inte fick plats. Hela campingplatsen var ju fullbokad! Flera telefonsamtal senare hade han lyckats fixa en plats till oss, visserligen var den bara 8 meter lång men det gick att stå på snedden.

Så sent omsider kom vi på plats. Med fronten inkörd så långt som möjligt stack bakänden bara ut någon decimeter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen