Utsikt över bergen från Ronda

Utforskat Ronda i Spanien

Vi fick rutan lagad på verkstaden i går. Mannen på verkstaden kunde lite engelska så det gick bra att göra sig förstådd. När vi lämnade över nycklarna till honom blev han förskräckt- vad skulle han med dem till? Den bilen var ju alldeles för stor för att han skulle få köra den! 😊 Men vi förklarade att det var ju bra att han hade nycklarna, om dörren skulle bli låst och då blev han lugn igen.

På utsatt tid var bilen klar och han konstaterade att vi hade haft en jäkla tur att rutan satt kvar! Limmet hade släppt ordentligt så nu hade de gjort om alltihop. De har satt ett provisoriskt band runt för att trycka rutan på plats medan limmet härdar. Så vi får inte öppna den dörren förrän tidigast i morgon kväll, helst bör vi vänta ytterligare något dygn.

Provisoriskt band lagning av ruta i husbilen

Bilverkstaden låg längs en vältrafikerad gata så när vi skulle backa ut därifrån, gick verkstadschefen helt enkelt ut på gatan och stoppade all trafik. 😊 Några tutade lite ilsket men han ropade något på spanska och sen var det bara för oss att köra.

Så nu får vi bara använda förardörren, vilket är lite knöligt. Speciellt när vi ska ha med oss saker in eller ut. Aksel klurade snabbt ut var han behövde hoppa för att ta sig fram. Han får ju huka lite för att komma under ratten, men det går faktiskt bra. Det blev ju lite hundträning på köpet! 😆

Aksel hoppar in via förardörren till husbilen
Aksel i husbilen

Tittade på staden

De timmar som bilen var inlämnad använde vi till att strosa runt på stan. Ronda är en gammal stad som fanns redan på romartiden. En hel del av den gamla bebyggelsen finns kvar även om staden naturligtvis har förändrats och byggts ut sedan dess. Men det är lite roligt att den bro som kallas för ”Rondas nya bro” blev färdigbyggd 1793! Men namnet kommer sig av att den första bron som byggdes på samma plats rasade efter endast sex år och ett femtiotal personer omkom.

Nya bron i Ronda, Spanien
”Nya” bron

Små gränder

Som i de flesta riktigt gamla städer så slingrar sig gränderna fram lite här och där. Men eftersom staden dessutom är byggd på kanten av ravinen så är det väldigt backigt. Vissa av husen hänger precis på stupet, så skulle de tappa något från fönstret så får de hämta upp det ett par hundra meter ner 🫣

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen