Skylt om Spanien

Spanska vägar fick rutan att lossna

Nu har vi lämnat Portugal för denna gång och åkt vidare till Spanien. Eftersom de stora orterna längs spanska solkusten är rätt fullbokade just nu så siktade vi in oss på Ronda. Det är en mindre stad i Andalusien och ligger ca 10 mil från Malaga.

Vi hade inte riktigt koll på att den låg så långt upp bland bergen så jag var glad över att det var mörkt innan vi kom fram i går kväll. Det jag såg av branta stup räckte gott och väl! 😨

Karta över Ronda i Spanien

Dåliga vägar

Det blev en jobbig resa för Aksel, så fort vi kom över spanska gränsen blev vägen extremt dålig. Asfaltsbeläggningen var i riktigt dåligt skick och att åka i flera timmar på guppiga och skakiga vägar gillar han inte! Det går annars mycket bättre för honom än vad det gjorde till en början.

När vi svängde av i Sevilla blev asfalten visserligen bättre men den vägen är kurvig och brant istället. Så det var en glad hund (samt husse och matte) som äntligen fick slå läger för natten.

Problem med husbilen

Dock upptäckte jag när vi parkerade på ställplatsen i Ronda att vår fönsterruta som sitter i dörren, hade släppt i nerkanten! Nedre tredjedelen av rutan sitter löst och vi har en glipa på ett par centimeter. Vi har haft tur att inte fartvinden har slitit loss alltihop! Tänk om vi hade tappat rutan någonstans längs bergsvägarna i går kväll. Där hade vi inte haft en chans att stanna för att försöka leta reda på den.

Trasig sidoruta i husbilen

Så dagens uppgift blev att försöka hitta någon som kan sätta fast den igen. Vi tog kontakt med killen som jobbar i receptionen på ställplatsen för att få tips. Han pratar dock inte engelska, så med hjälp av Google translate, kroppsspråket och förevisande av rutan, förstod han vad vi behövde hjälp med.

Även om det är vardag här så är många jullediga, men trots det så stod det en karl från en bilverkstad hos oss en timme senare. Han inspekterade rutan och konstaterade att de behöver ta loss alltihop, göra det ordentligt rent och sedan limma fast det med speciallim. Det ska sedan härda i minst 2 dygn och då får vi inte använda dörren alls.

Så det innebär att både vi och Aksel måste gå in och ut genom förardörren. Så vi får se hur vi löser det…

2 reaktioner på ”Spanska vägar fick rutan att lossna”

  1. Det har blivit en nästan alltför spännande resa för er 😀😉
    GOD fortsättning ändå
    Kramar Gunilla

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen