Aksel med camping-grannens julbelysning

God jul till dig!

Nu har vi varit här i Tavira sedan i lördags kväll och kommer att vara kvar till måndag. Så länge har vi inte varit på en och samma plats under hela resan. Men ju närmare julhelgen vi har kommit, desto svårare har det varit att hitta någon plats att stå på. Åtminstone om vi vill vara kvar i de varmare delarna av Portugal eller Spanien. Därför tog vi beslutet att bli kvar här över jul.

Campingplatsen ligger i en stadsdel en bit utanför Taviras centrum så det är inte så mycket i omgivningarna att göra. Det är inte speciellt långt ner till stranden men den är ganska svårtillgänglig. Längs strandpromenaden är det bara en smal strandremsa som man kan gå på. Längre bort är den i stället bevuxen av små taggiga buskar. Så tyvärr blir det bara korta stunder som Aksel kan springa lös.

Men de senaste dagarna har solen varit framme och då blir det ganska varmt. Och det märks på honom att han inte är van vid värmen. Trots att vi alltid har vatten med till honom så blir han fort trött.

Elisabeth och Aksel i Portugal

Vi passar också på att jobba med företaget lite mer koncentrerat nu när vi står still. Sena eftermiddagar och kvällar är bra till det efter att ha varit utomhus under dagen. Det håller även Aksel med om- då kan han få sova i lugn och ro!

Virtuellt julfirande

I morgon på julafton ska vi ”träffa” familjen på en virtuell julfika. 😊 Fyra vuxna och ett barn i Australien, två vuxna och två barn i Sverige och så vi två i Portugal. Fast med tanke på hur sjukdomsläget ser ut i Sverige så är det nog det säkraste sättet att träffas på.

Här i Portugal firar man jul den 25 december och eftersom vi dessutom är omgivna av fransmän här på campingen så misstänker jag att julafton blir rätt lugn. Men vår närmsta camping-granne har minst sagt satsat på julbelysning! Även om deras engelska är väldigt begränsad, har de gjort klart för oss att de tycker att Aksel med sitt lysande halsband definitivt passar in 😆 (se översta bilden)

Ha en skön julhelg!

I år blir vårt julfirande med andra ord väldigt begränsat, men det kan bli bra det också! Och med det vill vi skicka en julhälsning till dig som läser- GOD JUL!

Stranden i Tavira

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen