En trött Golden retriever, Aksel

Aksel och små barn

Två av våra tre barnbarn bor alldeles i närheten så det händer att vi får rycka in som barnvakt ibland. Det är roligt men intensivt, speciellt eftersom vi bor tillfälligt i denna lägenhet. Det är mycket som inte är barnanpassat och som vi inte kan (eller vill) göra så mycket åt. När vi snart flyttar in i vårt eget hus har vi andra möjligheter att tänka till lite extra för att underlätta även för små barn.

I går kom sonens två barn, 1½ och 3 år gamla hit under några timmar. Det går magsjuka på förskolan (igen!) så de försöker pussla med sitt jobb och sin utbildning för att slippa lämna barnen just nu. De hade ju själva en sväng med magsjuka under julhelgen.

Hunden Aksel och två småbarn

Hittar sina roller

Men det är roligt att se hur både Aksel och barnen har börjat hitta sina roller tillsammans. Naturligtvis alltid under överseende av någon vuxen. När barnen var mindre blev de ofta rädda om Aksel skällde, det har minskat betydligt. J, den minsta av dem blir fortfarande lite rädd så hon kommer och vill ha kroppskontakt. Antingen att hon kryper upp i famnen eller åtminstone håller en i handen. Men mer reaktion än så blir det inte.

A, som är tre år kan leka med Aksel under korta stunder. Han kan kasta i väg en boll som Aksel får hämta, eller så säger han ”Sitt” och får ge Aksel en godis när han sätter sig ner. Lite knepigare är det förstås att Aksels vattenskål lockar bägge barnen. Vi har dessutom trägolv i köket som inte tål några större översvämningar. Så skålen får vara tom när de hälsar på. Då måste ju jag eller Sören vara uppmärksamma på om Aksel blir törstig.

Aksel har lärt sig att det ofta lönar sig att vara i närheten när de äter. För på golvet hamnar mycket gott! 🐶 Han vill gärna vara med där det händer något, även om det råkar bli att han får någon leksak i huvudet av misstag. Vi är ju också mycket på golvet när barnbarnen är här, så Aksel kom flera gånger i går och lade sig bredvid mig med sitt huvud i mitt knä. Det var inte så att han sov, men han kunde koppla av och lita på att jag tog hand om de små busfröna. 😍

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen