Branta klippor vid Peniche

Äntligen lite sol och värme

Det har varit ett par händelserika dagar som kommer att kräva några separat inlägg. Jag kommer att publicera dem i tidsordning vart eftersom de inträffade, så om du läser här kan du behöva gå tillbaka i tiden. Det gör jag för övrigt med andra inlägg också. Ofta skriver jag ner lite varje dag för min egen skull och så utvecklar jag det i bloggen så snart jag får tid. Det är därför du kan behöva hoppa lite ibland 😊

Just nu befinner vi oss i Peniche i Portugal. Vi kom hit i går eftermiddag och hann se lite av staden på kvällen. Vi kommer att vara här några dagar till för att hinna upptäcka lite mer. Och för att vila upp oss lite efter de senaste dagarna. 😆

Karta med Peniche i Portugal

Peniche

Peniche är en väldigt gammal stad som tydligen var bebodd redan med neandertalare. Den ligger på en liten udde som sticker rätt ut i Atlanten och det är fullt av branta klippor. På ena sidan finns en stor strand med enorma sanddyner men dem har vi ännu inte hunnit utforska. Vi såg bara lite av dem när vi körde in i staden i går. Staden är också stor för surfare men några sådana har vi ännu inte sett. Det kan väl bero på att Atlanten är ganska lugn just nu.

I går hade det regnat rejält innan vi tog vår promenad så vi såg regnbågen bland molnen. Temperaturen är ca 16 grader och när s0len tittar fram är det varmt och skönt. Vi är kopplade till el så vi kan få lite tillskottsvärme på natten om det skulle behövas.

Regnbåge över Atlanten vid Peniche

Ringmur och fort

I en sådan här gammal stad finns det förstås gott om äldre byggnader. Den gamla delen, som vi faktiskt står parkerade i, är omringad av en mur. Det finns också ett gammalt fort, som numera inrymmer ett museum.

Gammalt fort i Peniche

Men det finns också modernare ”murar”. Hamnen är omgärdad av stora vågbrytare. Muren är ca tre meter hög, sedan tillkommer vågbrytarna på ett par meter. Trots att det är lugnt på havet idag så slår vågorna upp över vågbrytarna med flera meter. Hade vi stått precis nedanför muren så hade vi blivit rejält blöta. 🌊

Vågbrytare vid Peniche

Jobb och tvätt

Nu framåt kvällen blir det jobb för oss samtidigt som en tvättmaskin snurrar. Det finns faktiskt tvättmaskin här där vi står parkerade, så det är bäst att passa på! Det tycks flera andra också tänka, så det har varit lite kö till den. Sen får vi hoppas att tvätten blir hyfsat torr för solen är på väg ner så det är försent att hänga den utomhus.

När man tittar i olika husbilsbloggar ser det alltid så mysigt ut där folk sitter utanför och äter sin mat och dricker ett glas vin. Verkligheten är inte alltid sådan! Vi står visserligen på en betald ställplats med skaplig standard. Dessutom står vi centralt och har matvaruaffär bara några minuters promenad bort. Men vi står på en asfalterad plan som är omgärdad av murar. På sommaren när det är fullt, så måste det bli olidligt varmt här eftersom det inte finns något som skuggar. Inte finns det heller plats att ställa ut några stolar. Så vardagen är inte så glamorös som det ibland framställs.

Asa Peniche motorhome park

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen