Hunden Aksel busar på stranden i Peniche

Nu drar ovädret in…

Vi tillbringade ett par sköna dagar i Peniche där det mesta regnet faktiskt kom på natten. Fördelen att ha hund med sig när man reser är att vi kommer ut flera gånger om dagen.

Vi har vandrat runt i staden, tittat på båtarna i hamnen och utforskat stränderna.

Så här års får hundar springa lösa på stränderna och det har Aksel gillat! Men vi passar även på att träna lite. Fotgående en bit innan han får springa igen, inkallning och sökövningar. Det behöver inte alltid vara så avancerat men att han får göra något annat än att bara busa. Dessutom älskar han att få jobba. 🐶

I söndags var det dags att rulla vidare. Exakt vart vi skulle visste vi inte mer än att vi skulle försöka att ta oss söderut. Något som har visat sig ta väldigt mycket tid är att leta upp ställ- eller campingplatser.

Vi sitter med ett antal appar och försöker hitta någonstans där vi kan övernatta. Ibland blir det riktigt bra (som ASA i Peniche), ibland blir det bara en parkering över natten. Men det tar väldig tid att leta! Nu satt jag och letade medan Sören körde, vilket gjorde att vi fick ändra kurs ett par gånger. Till slut körde vi till Évora där vi stod på en parkeringsplats tillsammans med ett 10-tal andra husbilar.

En väldigt blöt Aksel

Vädervarning

Myndigheterna i Portugal har gått ut med varningar om ett oväder som har dragit in över landet. Det är stormstyrkor och mycket kraftiga regn med risk för översvämningar på flera håll.

Översvämningar i Portugal

I Lissabon har flera vägar fått stängas av, eftersom de är översvämmade. Évora ska få ca 150 mm regn på mindre än två dygn så vi ville gärna flytta oss ännu mer söderut.

Nu står vi på en campingplats en bit upp i bergen (Sao bras de Alportel) ovanför Algarvekusten. Även här regnar det och markerna är fulla av vatten. Som tur är hela campingen ordentligt grusad så vi borde inte köra fast. Vi får se hur prognosen ser ut i morgon om vi blir kvar här en natt till eller inte.

Algarves 300 soldagar/år känns just nu rätt långt borta! Våra kläder hänger på tork lite här och var i husbilen…

Regndis över portugisisk camping

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen