Kajsa tränar specialsök med Ia

Full aktivitet denna vecka

Just nu har Astra lagt sig under bordet i uterummet för att sova. Hon är trött efter att ha hängt med mig hela veckan. Ofta när hon ligger där ute, ligger hon så att hon ser cykelbanan och kan ha koll på vad som händer. Men när hon är trött och verkligen kopplar av rullar hon ihop sig under bordet.

Hela veckan har jag haft olika ärenden runt om i stan och då har hon fått följa med mig. Varje dag har hon därför varit på olika platser. Även om det inte alla gånger har varit helt nya ställen så är det platser där hon inte är så ofta. Då hinner det hända en hel del i hennes doftvärld.

I onsdags hade jag dessutom henne med mig på Hundmöteskursen för att demonstrera olika sätt att hantera hunden. Då blev hon utsatt för ett relativt nära möte med tre främmande hundar. Naturligtvis fick det henne att markera att det inte var helt okej (vilket bl.a var det jag ville visa för deltagarna).

Specialsök

I går kväll var det dags för kursen i Specialsök där ju även hon deltar. Vi jobbar med bara en hund i taget inne i lokalen. Under väntetiden ligger övriga hundar i sin resp. bil. I går hade jag dock inte möjlighet att ha min bil så Astra fick ligga i en annan bil, det var inte populärt hos henne! Det luktade ju främmande hund 😆! Där kunde man ju inte vara! Mycket demonstrativt visade hon att hon var missnöjd med situationen och skulle inte lägga sig ner 🐶. Men efter att ha stått upp en lång stund var hon ju tvungen att lägga sig ner. Men hon protesterade genom att skälla när någon annan gick förbi vilket hon aldrig gör annars.

Tidigare i veckan var jag på ett kundbesök och då låg Astra kvar i vår bil och väntade. Jag såg bilen mycket bra från fönstret och såg att en kvinna passerade med två hundar alldeles precis bakom vår bil. Den ena hunden stannade dessutom upp och började intresserat nosa på kofångaren. Men kvinnan fortsatte utan att ens notera att det låg en hund i bilen! Då blev jag glad och nöjd 😊, det är ett mycket bra tecken på att hon trivs att vara i bilen (dvs i SIN bil).

Susanne och Mascot tränar specialsök
Mascot tycker att det här var ju riktigt kul

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen