T-shirt med texten Home is where you park it

Fyra länder på samma dag

Gårdagen blev en lång resdag. Vi började dagen med en lång hundpromenad i Rees där vi gick längs med floden Rehn för att sedan svänga upp i deras grönområde bakom murarna. Det området börjar precis vid Skulpturparken och är först en väldigt stor klippt gräsyta. Längre bort övergår ytan i landsbygd med olika hagar.

Nu när vi var där hade de tillfälligt inhägnat en del där de hade släppt ut får på bete, men ytan räcker mer än väl till för en rejäl promenad. Det tycks också vara ett populärt stråk för stadens hundägare där många hundar får springa lösa.

Aksel var väldigt nöjd med att få springa rejält. Jag är så glad över att han faktiskt håller sig i närheten av oss, det underlättar verkligen. Det var en annan lös hund som blev väldigt intresserad av oss när vi slängde iväg Aksel leksak. Aksel busade en liten stund med den hunden innan han tyckte att vi var roligare. 😊

Nederländerna

Efter frukosten gav vi oss iväg. Vi hade siktet inställt på Wintersweijk i Nederländerna. Där ligger nämligen Europas största camping- och friluftsbutik. En butik som förfogar över 72 500 m².

Dels var vi lite nyfikna på butiken, dels behövde vi köpa dekaler som vi enligt lag är tvungna att ha på husbilen när vi kör i Frankrike. Alla bilar med en totalvikt över 3,5 ton måste nämligen ha tre stora (och extremt fula 🙄) dekaler som varnar cyklister och gående för bilens döda vinkel.

Fransk dekal för döda vinkeln

Dekalerna och några andra småsaker inhandlades innan vi rullade vidare söderut. Vi hade sett ut en ställplats i Houffalize i Belgien som vi siktade på.

Så från Nederländerna blev det en bit i Tyskland där regnet vräkte ner. Jag som körde, hade fullt fokus på att hålla mig på vägen för det var väldigt slirigt och dålig sikt. Sören satt bredvid och fick tala om för mig i vilken fil jag borde ligga i för att lotsa oss igenom Düsseldorf.

Belgien

De första milen i Belgien körde vi på en stor och fin motorväg. Vi hade definitivt tur att vi körde söderut för i motstående riktning var det milslånga köer där trafiken stod helt still. Det började med ett vägarbete där de troligen hade haft en fil öppen. Men när vi passerade hade en långtradare vält ner i diket och när den skulle bärgas hade de stängt av hela vägen.

Med gps:en inställd på Houffalize leddes vi snart in på mindre vägar i ett extremt backigt landskap. Bilen fick jobba rejält för att ta sig upp. Vi hittade så småningom den lilla byn men när vi såg vägen in till ställplatsen så sa vi båda NEJ- där kör vi inte in! Det var en extremt smal gata med en kurva, eller snarare en vinkel, där vi i princip skulle bita oss i svansen. Det fanns inte en chans att vi kunde svänga in där, möjligen om vi hade kommit från andra hållet. Men även det hade varit tveksamt.

Nu fick vi alltså fortsätta rakt in i denna lilla by där vi definitivt var flera nummer för stora! Smala gator, bilar parkerade kors och tvärs samt full eftermiddagstrafik. Snabbt fick vi leta rätt på en väg ut, för att vända var helt uteslutet. Vi hittade en smal, kurvig väg som slingrade sig längs bergssidan (tack o lov för att det var mörkt så vi slapp se ut över stupen 🙈) innan vi efter några mil kunde ta oss upp på motorvägen igen.

Någon timme senare fick det bli ett stopp för att handla lite. En enkel middag åts på Lidls parkeringsplats samtidigt som vi höll rådslag om vart vi nu skulle ta vägen.

Solnedgång i Belgien

Frankrike

Precis på gränsen mellan Belgien och Frankrike hittade vi en ställplats i staden Sedan. Där rullade vi in sent på kvällen och kunde slå nattläger. Nu får vi se vad nästa steg blir. 🚐

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen