Hunden Astra (Cão da Serra da Estrela)

Hjärngymnastik

Vilken tur jag hade i lördags! Jag fick följa med husse till lokalen när matte hade kurs i Hjärngymnastik där.

Det är MYCKET roligare att jobba när jag är där för då måste jag ju visa alla andra att jag är jätteduktig 😆. Fast på sista tiden har jag jobbat rätt mycket hemma också med både husse och matte.

Mattes hjärngymnastik handlade om spel & lekar och det kan jag jättebra!

Kasta Yatzy-tärningar är inget problem, bowlingbollen puttar jag med rejäl fart så oftast ramlar några av käglorna. Fotbollsmålet brukar matte ibland ställa in i vardagsrummet hemma så att jag får putta in bollen i mål. Kubb börjar jag kunna rätt bra också, även om jag ibland puttar omkull kungen också 🐶.

Hemma tränar jag och matte mycket med stora gymbollen. Hon säger att det är bra träning för mina framben, vilket jag faktiskt inte bryr mig om, så länge som jag tycker att det är roligt- och det är det!

Svårt med lilla byrån

Och i kväll tog hon fram lilla byrån som hon har på vissa hjärngymnastik-kurser. Numera vet jag ju hur man ska dra ut lådorna men de är lite knepiga i alla fall. Jag får ju inte riktigt ner nosen i lådan för att komma åt godisbiten. Oftast måste jag lyfta ut lådan helt ifrån byrån för att jag ska nå och det kan vara lite svårt… Men jag är ju en smart hund så det brukar gå om jag är lite ihärdig.

Astra försöker få ut godis ur lilla byrån

Vad matte och husse har gjort mer i helgen undrar jag faktiskt över… De skulle visst fixa nån grej till datorn och internet. Men det slutade visst med att de har plockat ut alla saker från garderober och flyttat på möbler och allt möjligt konstigt.

Jag kan inte begripa vad det hade med datorn att göra. Men husse muttrade visst om några kablar som gick på fel ställen… Ja, jag vet att jag brukar säga att människor är konstiga. Men faktiskt tycker jag många gånger att de gör allting extra krångligt. Jag hade ju kunnat erbjuda mig att bita av de där kablarna någonstans på mitten, men vill de möblera om så får de väl göra det!

//Astra

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen