Juldekorerat Silves, Portugal

Julpyntad Aksel- eller?

Nu befinner vi oss i Silves i södra Portugal. Det är en liten stad som tillhör Algarve-distriktet men som inte ligger direkt vid kusten. Vi hade egentligen inte något mål med att åka hit, det bara råkade finnas platser kvar på en av stadens tre ställplatser.

Det var ett val som vi inte ångar, det är en trevlig stad som tydligen satsar mycket på parker och sportanläggningar. Många fina grönytor att gå på. Det är även en bra ställplats med gångavstånd till flera livsmedelsbutiker. En nackdel just nu är dock att det är ganska fullt, vilket gör att vi med vår stora husbil behöver krångla lite för att komma på plats.

Silves i Portugal på karta

Julkonsert

I går kväll skulle de enligt anslag i centrum, ha en julkonsert på torget. Det ville vi inte missa, för julmusik är vi inte bortskämda med här! Tyvärr visade det sig sedan att den hade blivit inställd av någon anledning men vi tittade på juldekorationen i alla fall.

Det var väldigt fint med belysning i palmerna, några små marknadsstånd och tomten som körde barnen i jultåget.

Jultomten i Silves kör runt sitt jultåg

Aksel fortsätter att göra succé med sitt lysande halsband! Alla tycks tro att även han är juldekorerad 😆. Folk stannar och försöker prata med oss, pekar, skrattar och jämför honom med belysningen runt omkring.

Aksel med lysande halsband framför julgranarna

Färska apelsiner

I Algarveområdet odlar man väldigt mycket citrusfrukter och nu börjar apelsinerna mogna. Vi köpte en påse med 4 kg nyplockade apelsiner för €4,00! Så otroligt saftiga och söta apelsiner!

Nyplockade apelsiner

Vi har dessutom ett apelsinträd precis utanför husbilen, så jag kan stå i dörröppningen och plocka om jag skulle vilja. Men jag smakade på en apelsin som föll av trädet och den apelsinen var väldigt sur. Jag vet inte, men det är kanske en sort som är mer för prydnad.

Apelsinträd utanför husbilen

Storkar överallt

Silves tycks också vara en väldigt populär plats för häckande storkar. På gärdet på andra sidan vägen går säkert ett 50-tal storkar och letar föda. Och var och varannan elstolpe är krönt av ett stort storkbo i toppen. Där kan man snacka om byggnadsteknik! Hur de i hela friden lyckas få ett så stort bo att sitta kvar på en stolpe, det fattar jag inte. 😮

Storkar i sitt bo i Silves

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen