Vinter vid Djäkneberget i Västerås

Kall och vacker morgon

Matte säger att de andra djuren som de har haft, har fått skriva ner sina tankar och åsikter ibland på den här bloggen. Därför tyckte jag att det var hög tid att även jag fick komma till tals.

Jag vaknade i morse av att husse klev upp ur sängen. Som vanligt låg jag och sov mellan husse och matte. Det är tur att de köpte en extra bred säng, nu behöver jag ju inte trängas med dem! 😊

Husse åt frukost och försvann sedan i väg, han skulle åka och handla sa han. Men jag vet minsann att de ibland hittar på andra saker när de säger att de ska handla. Så säger de bara för att jag ska förstå att jag inte får följa med.

Men matte satte på mig selen och plockade fram sina varmaste kläder. Hon påstod att termometern visade -14° C . Det var kallt när vi kom ut så jag skyndade mig förbi de flesta kissfläckarna. Det var bara några få som det lönade sig att nosa lite extra på.

Vadå dra i kopplet?!

När vi hade kommit upp till Djäkneberget, den stora parken som finns alldeles bredvid där vi bor, så skyndade jag mig att kissa. Sedan drog jag i kopplet allt vad jag kunde för att matte skulle svänga till höger. För då kommer man direkt till den stora gräsplanen, men matte var envis som vanligt. Hon skulle absolut gå runt i skogsdungen först. 😞

När vi väl kom fram till gräsplanen så var det en annan liten hund som sprang där och busade med sin husse. Men matte sa att de var tillräckligt långt bort, så jag fick också springa lös och busa med matte. 🐶

Men sedan var det riktigt skönt att få komma hem och in i värmen. Efter frukosten så gick jag tillbaka till husse och mattes säng och kurade ihop mig.

//Aksel

Vy över ett vintrigt Västerås

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen