Hunden Aksel med lyshalsband

Stoppad av en bilist

Vi bor för närvarande i en lägenhet centralt inne i Västerås. Det innebär att många av promenaderna med Aksel sker i tättbebyggt område. På kvällarna när mörkret har fallit lyser gatlyktorna och all belysning i fönster och trädgårdar.

När jag var i 20 års-åldern var jag med i Bilkåren och då arrangerade vi olika evenemang för att få skolbarn (och därmed även deras föräldrar) att använda reflexer. Det oavsett om det fanns gatlyktor eller inte. När de praktiskt fick se hur svårt det var att upptäcka en fotgängare även i stan så ökade deras användande av reflexer.

Därför har jag alltid varit noga med att använda reflexer. Även min familj har fått höra mitt tjat i denna fråga i alla år 😉.

Så när vi nu är ute har vi varsin reflex på ena armen. Aksel har dels sin Metizo sele som har riktigt bra reflexer insydda, dessutom har han sitt lysande halsband. Så vi borde synas bra bland alla andra ljuskällor i stan.

Häromkvällen blev vi plötsligt stoppade av en bilist, som körde upp bredvid oss. Jag antog att han tänkte fråga om vägen eller något liknande. Men han ville bara tala om hur bra vi syntes och hur glad han blev av det! Han hade svängt runt ett gathörn lite längre upp och genast sett oss på långt håll. 😊

Han tyckte att vi var ett bra föredöme och att vi skulle få positiv feedback för det!

Så tänk på det- använd reflexer, även där det finns gatubelysning!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen