Havet vid Bogense i Danmark

Vi har passerat Öresundsbron!

Vi lämnade Malmö i söndags eftermiddag och körde över Öresundsbron. Det har varit den milstolpe som övriga familjen har haft, frågan om när vi skulle passera bron. 😆

Öresundsbron

Även bron över Stora Bält passerade vi samma dag, men då var det mörkt så vi såg inte så mycket av det. Aksel gillade i alla fall inte de kraftiga broskarvarna på den bron, han skällde på dem 🐶 Det är inte så lätt när man inte förstår vad det är som låter och får hela bilen att hoppa.

Bogense

Bogense

Nu har vi kommit till Bogense på norra Fyn och den här lilla danska staden har charmat oss. Den ligger precis vid havet och har långa promenadvägar längs kusten. I småbåtshamnen låg fortfarande många båtar i vattnet trots att det snöade,

Småbåtshamnen i Bogense

I de gamla delen är det som att gå i en gammal saga med små mysiga hus. Nu när det börjar närma sig jul är det pyntat med ljus och granar överallt.

Julbelysning i Bogense
Mer julbelysning i Bogense

Inne i staden rinner det dessutom en liten kanal. Den användes förr i tiden om det skulle uppstå bränder. Men kanalen är inte synlig överallt, plötsligt dyker den bara upp runt ett hörn för att sedan försvinna under några hus längre bort.

Kanalen i Bogense

Manneken Pis

Dessutom hittade vi statyn Menneken Pis där! Ja den finns alltså inte bara i Bryssel. Men folket i staden var tydligen inte så förtjusta av att få en naken staty i sin stad i början av 1930-talet. Därför har det utvecklats en tradition att klä på honom i olika kläder. Nu i samband mot fotbolls-VM, är han förstås klädd som en dansk fotbollsspelare.

Manneken Pis i Bogense

Stannar en dag till

Trots att det snöar och är kallt så har vi bestämt oss för att stanna ytterligare en natt här. Därför kostar vi på oss några ordentliga promenader till längs med havet och deras översvämningsvall. Aksel är överförtjust över att få röra sig fritt men han hade ju gärna tagit sig ett par dopp i havet. Men det har vi sagt nej till, det känns som on det är lite för kallt.

Aksel i snön
Aksel bär en pinne

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen